Porci mistreți, în Mănăștur la Biserica de la Calvaria - VIDEO cu mistreții traversând strada

 

O turmă de porci mistreți este vânată în Mănăștur de polițiști și jandarmi, în curtea Bisericii Calvaria. 

 

Locuiesc pe Calea Manastur, langa Calvaria, si de cateva ore zona Calvaria este impanzita de Politie, Jandarmi, etc care cauta sa prinda doi porci mistreti care se afla in curtea bisericii Calvaria!! 

 

Initial, spunea unul dintre jandarmi ca ar fi vazut un porc mistret... iar dupa cateva minute au confirmat ca au fost vazuti doi mistreti pe care nu reusesc sa ii captureze!!”, ne-a relatat Vali.

 

Un cetăţean a anunţat la 112 că o turmă de mistreţi, formată din 10-15 exemplare, a trecut dinspre Dealul Calvaria spre Parcul Rozelor. Jandarmii au anunţat Asociaţia Vânătorilor şi, împreună, vânătorii cu jandarmii, au trecut la asigurarea măsurilor de ordine publică în zonă. Din cauză ca s-a lăsat întunericul, mistreţii nu au fost găsiţi. Noaptea, echipele de patrulare ale Jandarmeriei vor acoperi şi această zonă pentru a preîntâmpina orice incident”, a spus Mariana Tecar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj.

 

Un alt clujean a scris pe Facebook că mistreții l-au trezit din somn.

 

În ultima vreme, am avut parte de evenimente de tot felul: unele m-au dezamăgit, altele m-au întristat ori m-au înseninat (după caz), altele m-au şocat. Însă cel mai recent dintre ele, la care chiar am fost martor, s-a petrecut în această dimineaţă. Şi m-a lăsat fără cuvinte. Aşadar, pe la ora 3.00, mă trezeşte un zgomot plecat din părculeţul din faţa blocului. Iniţial, am crezut că e vorba de nişte căţeluşi care se hârjoneau. Cum «hârjoneala» părea să nu se-ncheie, am ieşit la balcon să văd ce se-ntâmplă. Şi-am rămas şocat de ce am văzut! În părculeţ se afla o turmă, de vreo 12-15 porci mistreţi (din care vreo 7 sau 8 erau pui)! Râmau cu toţii, însă doar puii făceau gălăgie. Am rămas fără grai! Nu mi-am putut imagina vreodată că între betoanele Mănăşturului, departe de orice formă de pădure, să văd o turmă întreagă de porci mistreţi...”, a scris tânărul, marţi, pe o reţea de socializare.

------------------

UPDATE (ora 00.15)

 

Mistreții nu au fost încă prinși, iar echipajele de poliție și jandarmerie sunt tot la parcul de lângă biserică. S-a realizat un culoar din gard metalic, pentru ca mistreții să aibă unde să fugă.

------------------

UPDATE (00.27)

 

Primarul Emil Boc și-a făcut apariția în parcul de lângă Biserica de la Calvaria.

-----------------

UPDATE (00.30)

 

Martorii au spus că porcii mistreți ar fi reușit să fugă prin culoarul creat de jandarmi. ”Au trecut strada Plopilor și au luat-o pe la blocul semilună spre Someș”, a spus un martor.

 

Polițiștii au declarat că turma cu porci mistreți a plecat spre terenurile de tenis de la baza Winners Club, de pe malul Someșului.

-----------------

UPDATE (01.23)

 

Veterinarii au explicat cum au intrat mistreții în Cluj-Napoca și au ajuns în ”inima” Mănășturului. Vezi AICI detalii.


Comentarii Facebook