Politisti din Cluj - MITA la radare! Foloseau aparate vechi si luau bani de la soferi pe drumurile nationale VIDEO

 

Doi politisti din cadrul Biroului Drumuri Nationale din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Cluj au fost retinuti, fiind acuzati ca luau spaga de la soferii opriti in zona Huedin, pe DN 1.

 

Agentii Sergiu Todorut si Ioan Muresan sunt acuzati ca foloseau radare vechi si ii "taxau" pe soferi pentru a scapa de amenda. "Informatiile arata ca luau cam 50% din amenda totala pentru a sterge date din aparatele radar. Daca amenda era de 200 de lei, acestia se intelegeau cu soferul si il lasau sa plece contra sumei de 100 de lei", precizeaza surse judiciare.

 

In urma cu doua saptamani, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Cluj au organizat un flagrant pe drumul Cluj - Huedin. Politistii au dat mita pentru a scapa de amenda radar, dar, la perchezitia facuta ulterior asupra politistilor Ioan Muresan si Sergiu Todorut, sumele de bani nu au mai fost gasite.

 

"Banuim ca folosesc tot felul de ascunzatori pe marginea drumului. Se opresc acolo si ascund banii luati mita si cineva se intoarce si recupereaza banii", au mai spus sursele citate.

 

Conducerea Biroului Drumuri Nationale Cluj ar fi reclamat faptul ca politistii care lucreaza in teren iau spaga, dar pana acum nu s-a luat nicio masura impotriva acestora.

 

De asemenea, exista informatii ca ar urma si alte retineti.

 

MITA la Politia Cluj! 8 politisti din Cluj retinuti si dusi la audieri. UPDATE 5

Comentarii Facebook