Miercuri 24 Aprilie

Cluj: 14 politisti de la rutiera, cu abateri disciplinare si coruptie


Conducerea IPJ Cluj anunta ca 14 politisti de la rutiera au fost sanctionati pentru acte de coruptie si abateri discuplinare, in perioada 2010 - 2012.

"Activitatea de prevenire a coruptiei interne s-a desfasurat concomitent cu cea de combatere si sanctionare a incalcarilor legale comise de politisti, starea si practica disciplinara fiind o coordonata importanta a inspectoratului.

Cu ocazia analizei efectuate pe segmentul starii si practicii disciplinare, in perioada 2010-2012, s-a constatat ca la nivelul politiei rutiere s-au inregistrat un numar de 14 abateri disciplinare, sanctionate, dupa caz, in functie de gravitate. 

In acest domeniu, nu poate exista solidaritate de bransa. Ca dovada, I.P.J Cluj a transmis Serviciului Judetean Anticoruptie Cluj  sesizarile in care erau semnalate posibile fapte de coruptie comise de politisti, acordand sprijin in documentarea activitatii infractionale", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Anca Purdea. 

Conducerea IPJ Cluj anunta ca nu va tolera comportamentele lipsite de integritate ale politistilor si "ofera in continuare garantia ca va lua pozitie in situatia in care se va confrunta cu astfel de situatii negative".

 

Politisti din Cluj - MITA la radare! Foloseau aparate vechi si luau bani de la soferi pe drumurile nationale VIDEO

Comentarii Facebook