Miercuri 24 Aprilie

Patru copii se lupta pentru viata la Institutul de Transplant Renal! Numai doi vor primi cate un rinichi - FOTO si VIDEO


Patru copiii, insotiti de mamelor lor, asteapta cu sufletul la gura aflarea rezultatului testelor imunologice pentru a vedea daca vor fi selectati pentru un transplant de chirurgii de la Institutul de Urologie din Cluj.

Toate cazurile sunt extrem de de dramatice. Copiii, cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani, au fost diagnosticati cu insuficienta renala la scurt timp dupa nastere. Cu totii au fost chemati de medici la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj (IUTR) in seara zilei de joi si acum asteapta rezultatul testelor imunologice.

Vasile Filip are cinci ani si a venit cu mama de la Baia Mare.

"De doi ani facut hemodializa si acum de sase luni suntem pe dializa peritoniala. Sunt bucuroasa pentru ca astept sa faca transplantul ca sa fie bine. Se poate juca, merge la gradinita", a povestit mama baietelui, Filip Ana Maria.

Al doilea caz este din Cluj Napoca. Mama, Alina Stana, a povestit ca a umblat cu baietelul ei Denis, de 3 ani, prin mai multe spitale.

"La inceput am umblat la Targu Mures si de acum doi ani am trecut pe dializa pentru ca tratamentul nu a mai facut faza. Oricum ar fi el vreau sa ii fie bine. Sper sa fie el cel care va primi rinichiul", a spus Alina Stana.

In cea mai grava stare este un copil de doi ani din Calarasi, care a avut mari probleme de sanatate inca de la nastere.

"Un an de zile am stat numai prin spitale. Prima data am stat 6 saptamani la reanimare si 4 luni la nefrologie si dupa aceea inca 2 luni si acum cand am venit acasa tot numai prin spitale am stat", a declarat Dumitru Mariana, din Calarasi mama lui Menis Cristi. Baieteul s-a nascut in Italia si acolo a stat o buna bucata de vreme in spital.

 

Profesorul Mihai Lucan, managerul IUTR Cluj, a declarat ca acest caz este cel mai grav dintre toate si ca fara un transplant micutul nu are nicio sansa.

 

Al patrulea caz care este pe lista scurta de asteptare vined din Harghita. Kovacs Izabela a povestit cu ochii in lacrimi ca spera ca bietelul ei sa fie cel care va primi un rinichi.

Donatorul organelor este un copil de 4 ani, care a decedat la Timisoara, si parintii au fost de acord sa ii fie prelevati rinichii, inima si ficatul.


Explicatie Video: Cele patru cazuri sunt prezentate in filmare in aceeasi ordine ca si in stire!

Comentarii Facebook