Chestorul in rezerva Pop Teodor Puscas, care a pierdut 2.000 de lei din pensie: Guvernul face un abuz - VIDEO


Chestorul in rezerva Pop Teodor Puscas, fost sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, sustine ca recalcularea pensiilor militare din luna ianuarie este un abuz. Lui i-a fost luata suma de 2.000 de lei.

Militarii si politistii in rezerva sustin ca Legea 119/2010 a fost validata si adoptata de Curtea Consitutionala in mod abuziv. Prin acest act normativ s-a facut reculacularea pensiilor in plata, dar "in alte conditii decat cele prevazute de normele legale", sustine chestorul in rezerva Pop Teodor Puscas.

"Si pe mine personal m-a afectat. Asa dupa cum stie deja toata lumea legea si hotararea de guvern au fost prost facute. Au fost facute pe genunchi si au fost elaborate in pripa si fara sa ne gandim la consecintele si impactul social. Eu am pierdut la pensie 66% in luna ianuarie si nu stiu daca ii voi mai recupera vreodata. Unii avem si alte resurse, dar ce se fac cei care nu au alte resurse si care pentru ca metodologia de aplicare a legii, care a fost prost facuta, in priveaza de mai mult de jumatate din pensie. Poate isi vor primi banii in 2016 sau mai incolo, cand nu vor mai avea nevoie. Eu zic ca este o batjocura la adresa corpului militar care nu merita acest lucru, pentru ca sacrificiul vietii este mai presus decat orice, chiar si decat acesta material. Vor ramane cu un gust amar asupra a ceea ce le da Romania in schimbul vietii pe care ei si-au sacrificat-o de-a lungul anilor", a spus Pop Teodor Puscas.

Militarii si politistii in rezerva s-au intalnit cu parlamentarii PSD si PNL si le-au inmanat un memoriu pentru a-si sustine cauza.

Comentarii Facebook