Parașutiștii americani au demonstrat că pot ajunge la Câmpia Turzii în câteva ore - FOTO

 

Peste 90 de paraşutişti din Brigada 173 Aeropurtată a Forţelor Terestre ale SUA participă la Câmpia Turzii la un exercițiu româno-americane. 

 

Paraşutiştii americani au început exerciţiul de reacţie rapidă la doar câteva ore după ce au fost informaţi, părăsind aerodromul Forţelor Terestre de la Grafenwoehr, din Germania, pentru a zbura în spaţiul aerian al României la bordul unor avioane C-130 Hercule al Forţelor Aeriene ale SUA.

 

Paraşutarea demonstrează capacitatea de dislocare a unităţii în 18 ore oriunde în zonele de responsabilitate ale Comandamentului SUA pentru Europa, Comandamentului SUA pentru Africa sau Comandamentului Central. Paraşutiştii americani s-au paraşutat cu tot echipamentul şi proviziile necesare pentru manevre şi misiuni în condiţii de stres, inclusiv cu somn redus şi desfăşurare de operaţiuni zi şi noapte în teritorii necunoscute”, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA.

 

Exerciţiile comune care se desfăşoară în perioada 21-24 octombrie. Brigada ”Soldaţii Cerului” soseşte în România la doar două săptămâni după dislocarea timp de şase luni în Polonia şi statele baltice Estonia, Letonia şi Lituania, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve. 

 

”SUA rămân angajate să menţină o prezenţă substanţială în Europa de Est, colaborând cu aliaţi NATO precum România pentru a asigura o prezenţă terestră, aeriană şi maritimă coordonată şi continuă în regiune, ca parte a angajamentelor asumate la Summitul NATO”, mai precizează Ambasada SUA.

Comentarii Facebook