O mămăligă gigant va fi preparată la Cluj-Napoca

 

O mămplingă de 200 de kg va fi preparată, duminică, de bucătari ai restaurantului Primăriei Cluj-Napoca, la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapa Polus.

Mămăliga va fi preparată de bucătari profesionişti ai restaurantului Primăriei Cluj-Napoca, Memo 10.

"Pentru etapa Polus din cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber o echipă de zece bucătari ai restaurantului Primăriei Cluj-Napoca va pregătit o mămăligă gigant cu brânză şi jumări, într-o tavă de aproape trei metri lungime. Aceasta va avea peste 200 de kilograme şi vom folosi 50 de kilograme de făină de mălai, 30 de kilograme de brânză de burduf şi 30 de kilograme de caşcaval şi 10 kilograme de jumări, făcute după o reţetă proprie. Vom cere şi omologarea ca record naţional a mămăligii uriaşe", a spus directorul Serviciului Cantină din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Gheorghe Vişan.

Etapa Polus a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va avea loc între 7 şi 9 septembrie, la Cluj-Napoca.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook