O clujeanca de 58 de ani protesteaza de patru zile in Piata Unirii: Nu pot sa astept sa mor de foame" FOTO


Garofita Bujor este o clujeanca de 58 de ani care protesteaza de patru zile in Piata Unirii pentru ca i-a ajuns cutitul la os.

Femeia este pensionara si isi prezinta cu tristete cuponul pe care il primeste lunar de la Casa de Pensii. "Castig 588 de lei dupa 30 de ani de munca. Mi-a ajuns cutitul la os si nu mai am alta speranta, decat iesitul in strada", si-a inceput femeia povestea.

Garofita a iesit de duminica in fiecare zi in strada la Cluj-Napoca pentru ca vrea sa fie auzita. "Toti politicienii sunt la fel si nu se va schimba nimic. Am ajuns la o varsta la care nu mai am sperante, dar nici sa stau sa astept sa mor de foame nu pot. Asa ca urlu aici impotriva lui Basescu si Boc cat pot de mult", a mai spus clujeanca.

Garofita a muncit la Carbochim timp de 12 ani, dupa care a fost concediata si s-a angajat croitoreasca, iar apoi si-a castigat painea muncind la Biblioteca Academiei ca femeie de serviciu. "Am muncit pana cand, acum 8 ani, nu am mai reusit sa imi gasesc un loc de munca oricat am cautat. A trebuit sa ies la pensie la 50 de ani, beneficiind si de grupa de munca din cauza conditiilor grele de la Carbochim. O vreme am mai fost la munca sezoniera in Italia pe la hoteluri ca sa imi castig traiul. Sunt totusi o femeie in varsta si imi este greu sa mai bat strainatatea", a mai spus clujeanca.

Garofita sustine ca cei 588 de lei pe care ii castiga ca si pensie ii ajung pentru plata cheltuielilor, care ajuns la 350 de lei, iar restul ii dramuieste si ii cheltuieste pentru medicamente si mancare.

 

Chiar daca ii este greu si afara este frig, clujeanca participa si la marsurile prin oras si chiar scandeaza lozincile cot la cot cu tinerii.

 

"Cineva trebuie sa ia pozitie in aceasta tara. Avem o viata grea si trebuie sa ne spunem pasul. Nu m-a adus niciun partid la protest, ci am venit pentru ca eu cred ca avem nevoie de o schimbare", a mai afirmat clujeanca.

 

Comentarii Facebook