Social

Minune la mormântul părintelui Arsenie Boca? VIDEO

   

Mormântul călugărului Arsenie Boca de la Mănsătirea Prislop atrage în fiecare an, ca un magnet, zeci de mii de credincioşi. Din oraşul Hunedoara şi până la Prislop nu sunt mai mult de 40 de kilometri.

 

Drumul este lin, curge pe culmea unui deal, care sfârşeşte în micile sate, Silvaşu de Sus şi de Jos. Despre Aresenie Boca se spune că a fost Duhovnicul Neamului sau Sfântul Ardealului.

 

Un clujean a trăit la Prislop o experienţă pe care nu o va uita niciodată. Raţionalul îl face să spună că era doar o rază de soare dar fiind şi credincios, omul crede că a avut parte de un semn divin. „Totul s-a întâmplat vinerea trecută. La un moment pe când filmam mormântul părintelui Arsenie, pentru a avea o amintire de la Prislop, am văzut pe ecranul camerei o rază luminoasă. Am crezut că este o rază de soare şi atunci am ridicat camera spre soare. Razele soarelui erau însă de culoare gălbuie, cums e şi pot vedea, fiind şi spre seară, dar raza albă pe care am filmat-o cobora direct pe mormântul lui Arsenie Boca”, povesteşte clujeanul care a filmat scena.

 

La mormântul de la Prislop timpul are altă valoare. Totul parcă durează o clipă deşi ceasul indică faptul că au trecut ore. „Am ajuns la mormântul plin de flori. Este un loc magic unde timpul parcă nu se măsoară în ore sau minute. Deşi ni s-a părut că am stat cîteva minute de fapt am petrecut peste două ore. Şi pomi din jur parcă sunt alţii. Cei de acolo spuneau că şi iarna pomii rămân verzi şi nu le cad frunzele. Un alt lucru fără explicație pe care l-am simțit a fost acela că la întoarcere distanța de la Prislop până la Hunedoara parcă a fost parcursă în câteva secunde, ca și cum mașina ar fi plutit”, a povestit Mircea

 

Stiridecluj.ro va prezintă un scurt fragment dintr-un interviu mai lung publicat de site-ul razbointrucuvant.ro cu părintele Pantelimon de la Mănăstirea Ghighiu, ucenic al lui Arsenie Boca

 

- Ati trait vreo fapta minunata ca urmare a puterii duhovnicesti a Parintelui?

- Sunt mai multe, dar nu le pot povesti, pentru ca lumea nu le-ar intelege. Mi-a zis o data: “Veniti la mine, va dau sfat, dar voi asteptati si minuni. Sa stiti ca mai mult o sa va ajut dupa ce voi pleca la Domnul, decat acum”. Si a avut dreptate. Eu i-am simtit mereu ajutorul dupa ce a murit. Si am trait o minune, acum trei ani. M-am dus la parastasul care i se face Parintelui anual la manastirea Prislop. Nu mai fusesem, si am zis sa merg sa slujesc pana nu mor. A fost foarte frumos. Pe la ora patru dupa masa, am plecat indarat spre Bucuresti, cu cineva cu o masina. Numai eu si soferul. Dar tot drumul am simtit ca in masina mai era cineva langa noi, pe bancheta din spate. Si, va spun adevarat, masina n-a venit pe pamant pana aici, la Barcanesti.


- Cum adica? – Plutea… Am ajuns in trei ore, desi la dus am mers opt ore. Pe drum am intalnit stopuri, accidente, dar nu ne-am oprit, pe toate le-am depasit, parca prin aer. Ma uitam la omul care conducea si ma intrebam de ce trece pe rosu, doarme? El nu spunea nimic, nu spuneam nici eu. Parca ne temeam sa vorbim. Cand am ajuns aproape de manastire, aici, masina a inceput sa se auda cum merge pe pamant. Si a zis soferul: “Masina noastra merge pe pamant“. L-am intrebat: “Ce-ai simtit, omule?“. Si el: “Am simtit pe cineva in spate si altceva nimic. Eu n-am condus pana aici, stiu ca masina a mers singura“. Si-am auzit atunci o voce in spate: “Pana aici am venit cu voi“. Cand m-am intors, nu era nimeni.

- Ati mai povestit intamplarea aceasta cuiva?

- Nu, ca oamenii de azi nu mai cred

 

coral1_1_1.jpg
14-8-2012, 18:53
497 vizualizări
17 comentarii
Cristina23-8-2014, 14:40
Si noi am fost de curand la Prislop cu baietelul nostru si o adevarata minune ni sa aratat maica de la mormant ne-a dat de la mormant un buchet de crin ce miroseau puternic .Dupa ce i-am luat mi-am dat seama ca no sa-i pot suporta in masina insa i-am lasat in masina pana ne-am mai plimbat.Am uitat de ei acasa mi-am dat seamaca nu le-am mai simtit mirosul erau lafel de minunati insa nu mai aveau miros.Au rezistat 3 saptamani dar nu au mai avut miros.
Sanda19-10-2014, 18:37
Foarte interesant mod de exprimare, Cristina. Vezi că ai mai și mâncat câteva cratime.
Cred că trebuie să dai din nou pe la școală. :)
dan5-2-2015, 15:12
Parca o cratima mai contează,contează ce a trăit femeia si daca nu-ti convine nu te obliga nimeni sa comentezi.Rautatile tinele pt tine!
Cristina13-8-2014, 23:41
Am fost si noi la Prislop (eu, sotul, si cei apropiati). Ne-a invrednicit Dumnezeu sa ajungem la mormantul parintelui Arsenie Boca si a fost absolut minunat! La o zi dupa ce ne-am intors, l-am visat pe parintele cum statea langa o poarta mare, sculptata in stil maramuresean , a deschis-o si ne-a zis: ,,Gata, acum puteti sa intrati!'' M-a coplesit. In aceeasi seara, fratele meu a visat ca cineva ii arata casa parintelui Arsenie Boca: ,,era o biserica inconjurata de multe randuri de trepte'' . Va doresc tuturor sa reusiti sa ajungeti la mormantul parintelui, la Manastirea Prislop si veti simti un dor de a va reintoarce acolo. Noi, la intoarcere, am trecut si pe la Manastirea Brancoveanu, Sambata de Sus, Brasov , tot pe urmele parintelui, cu adevarat un sfant.
sanduileana9-3-2015, 14:46
am fost si este minunt am urcat dealul datorita sf
OMUL12-7-2014, 15:47
Am cresut intr-o familie de ORTODOCSI, am fost botezata dupa traditie, dar observ ca in biserica noastra nu mai este dragoste...in biserica noastra , se vand sfintii, se vinde totul, banii sunt decisivi...cad uneori pe ganduri si ma intreb de ce nu se explica si la noi BIBLIA simplu si frumos, sa stim DE CE A VENIT IISUS ? biserica ortodoxa ma oboseste cu cerutul banilor, peste tot bani, bani, bani....ar trebui sa-i incaltam si sa-i hranim pe cei flamazi si goi...din pacate , am ajuns o populatie manevrata de interesele popilor...parca ni s-a manelizat si credinta, totul pentru bani !...Am dorit sa merg spre o alta biserica, dar cantari frumoase ca la ortodocsi nu sunt nici unde si m-a oprit faptul ca mi s-a aratat in vis Parintele Arsenie Boca in urma cu 15 ani , cand nici nu auzisem de Sfintia Sa, deasemenea mi s-a aratat Maica Domnului Prodromita (la spitalul ORL Bucuresti, ziua in amiaza mare, la etajul III in ultimul salon pe partea dreapta, icoana maicii Domnului a stralucit timp de 3 ore pe perete). Deasemenea, cand toti ai mei erau bolnavi , casa se paraginise il imploram pe Dumnezeu sa ma ia... si intr-o zi cand m-am trezit, mi-am aruncat ochii spre oglinda si.... in oglinda era chipul sfantului Nicolae !...eu am crezut ca am luat-o razna, m-am inchinat , am spus ,,Tatal Nostru" dar chipul sfantului era si mai proeminent... am privit chipul sfantului pana cand s-a indepartat si l-a final l-au acoperi apele oglinzii... mult timp nu am stiut ca acesata entitate era Sfantul Nicolae , am realizat abia dupa cativa ani cand mi s-a arata tot ziua pe undeva prin intersectia de la ,,13 septembrie " cu Drumul sarii.
Acestea sunt trairi pe care nu le pot comenta cu oamenii pentru ca multi vor batjocorii poate, spusele mele , dar singurul meu prieten Dumnezeu stie ce spun eu acum.
In ultimul timp ma rog la mine acasa ,ii respect pe sfinti pentru ca ne-au transmis dragostea pentru Dumnezeu, o respect pe Maica Domnului ,deoarece a fost vasul ales, in care cu putere divina s-a zamislit IISUS HRISTOS.
SUNT CONVINS CA MANTUIREA SE FACE DOAR PRIN IISSUS HRISTOS, EL DE ACEEA A VENIT PE PAMANT SI S-A JERTFIT PENTRU NOI, CA PRIN EL SA AVEM VIATA VESNICA DINCOLO DE LUMEA PAMANTEANA.
Aceasta este credinta mea, eu nu batjocoresc nicio confesiune si imi este drag sa vorvesc cu semenii mei despre dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este nemarginit !...DOAMNE AJUTA FRATILOR !

(TEXT CORECTAT)
OMUL12-7-2014, 15:31
am cresut intr-o familie de ortodoxi, am fost botezata dupa traditie, dar observa ca in biserica noastra nu mai este dragoste...in biserica noastra , se vand sfintii, se vinde totul, banii sunt decisivi...cad uneori pe ganduri si ma intreb de ce nu se explica si la noi BIBLIA simplu si frumos, sa stim DE CE A VENIT IISUUS ? biserica ortodoxa ma oboseste cu cerutul banilor, peste tot bani, bani, bani....ar trebui sa-i incaltam si sa-i hranim pe cei flamazi si goi...din pacate am ajuns o populatie manevrata de interesele popilor...parca ni s-a manelizat si credinta, totul pentru bani !...Am dorit sa merg spre o alta biserica, dar cantari frumoase ca la ortodoxi nu sun nici unde si m-a oprit faptul ca mi s-a aratat in vis Parintele Arsenie Boca in urma cu 15 ani , cand nici nu auzisem de Sfintia Sa, deasemenea mi s-au aratat Maica Domnului Prodromita (la spialui ORL Bucuresti ziua in amiaza mare la etajul III ultimul salon pe partea dreapta, icoana maicii Domnului a stralucit timp de 3 ore pe perete). Deasemenea, cand toti ai mei erau bolnavi , casa se paraginise il imploram pe Dumnezeu sa ma ia si intr-o zi cand m-am trezit m-am aruncat ochii spre oglinda si in oglinda era chipul sfantului Nicolae !...eu am crezut ca am luat-o razna, m-am inchinat , am spus ,,Tatal Nostru" dar chipul sfantului era si mai proeminent... am privit chipul sfantului pana cand s-a indepartat si l-a final l-au acoperi apele oglinzii...mult timp nu am stiut ca acesata entitate era Sfantul Nicolae , am realizat dupa cativa ani cand mi s-a arata tot ziua pe undeva prin intersectia de la ,,13 septembrie " cu Drumul sarii. Acestea sunt trairi pe care nu le pot comenta cu oamenii pentru ca multi vor bajocorii poate, spusele mele , dar singurul meu prieten Dumnezeu stie ce spun eu acum. In ultimul timp ma rog la mine acasa ,ii respect pe sfinti pentru ca ne-au transmis dragostea pentru Dumnezeu, o respect pe Maica Domnului, deoarece a fost vasul ales in care cu putere divina s-a zamislit IISUS HRISTOS. SUNT CONVINSA CA MANTUIREA SE FACE DOAR PRIN IISSUS HRISTOS, EL DE ACEEA A VENIT PE PAMANT SI S-A JERTFIT PENTRU NOI, CA PRIN EL SA AVEM VIATA VESNICA DINCOLO DE LUMEA PAMANTEANA. Aceasta este credinta mea, eu nu batjocoresc nicio confesiune si imi este drag sa vorvesc cu semenii mei despre dumnezeu, pentru ca Dumnezeu este nemarginit !...DOAMNE AJUTA !
stefan dumbravita brasov15-6-2014, 23:43
sfantul ardealului parintele arsenie boca sa zicem asa an rugaciune .. sfinte parinte arsenie boca roagate pentru noii pacatosi si roagal pe dumnezeu tatal nosatru sa ne mai andure sa ai fie mila de noii pacatosii ca tare am mai luoato rasnaaaaaaaaa eu ati multumesc parinte arsenie boca ca te rogi lui dumnezeu pentru noii pacatosii neancetat .
Violeta2-6-2014, 14:37
Sunt Sfinti si Sfinti vor ramane in vecii vecilor Amin !
Cititi mesajele
http://www.tlig.org/ro.html
Cititi de Sarbatoarea Milostivirii Tatalui
http://www.faustyna.pl/en/
Purtati Medalia Miraculoasa a Maicii Domnului
http://www.profamilia.ro/maria.asp?aparitii=9

Este ceea ce am cules din citirile mele si le inmanez si altora
Nu am unde sa atasez fotografii sa va arat miracol al Bunului Isus aratandumi-se mie care nu sunt decat un om obisnuit, incepand de pe 5 Aug 2013 pana pe 6 Aug, este exact Icoana Schimbarii la Fata, Isus in Lumina, nu stiam pana in acea zii ca pe 6 Aug e Schimbarea la Fata, iar pe 6 Aug e si ziua mea de nastere

Nu pot sa spun decat, iubiti-l pe Domnul, atat de fierbinte, pana simtiti ca fiecare parte a inimii voaste, a tot ceea ce sunteti, zboara catre El, vorbiti cu El, tineti-va de Haina Lui Sfanta ca sa puteti face fata acestei ere lipsita de credinta
Caci unde s-a mai auzit vreodata sa vezi cu ochii miracole si inca sa cercetezi ce sunt ele, ma intreb oare pentru ce traiesc oamenii aceia, cand stim foarte bine ca El este Totul, va zic adevarul, um om fara Dumnezeu este un om pierdut, sa ne rugam pentru toti acesti oameni care inaca nu Il cunosc pe Atotputernicul lor Tata si be ce mai blanda Mama, Regina Cerurilor Maria

Tata va iubeste pe toti
Slavita fie Mama noastra Maria
roryta17-5-2015, 21:35
Hellooo, citatul nu este al lui Nicolae Iorga, ci al lui Vlaise Pascal. De unde l-ai scos pe Iorga, frate???
ANA MARIA12-3-2015, 11:17
BUNA ZIUA .DOMNU OVI am si eu o rugaminte la dumneavoastra.ma numesc ANA sunt din rmnicu valcea am 30 de ani si ma simt foarte rau ,am fostla medici toti medici au zis k nu am nimik.nu stiu ce sa fac pe zi ce trece ma simt mai rau.am avut senzatia si de sinucidere.etc nu stiu cum sa fac sa ajung acolo,sau ce sa fac ASTAZI sunt programata la neurologie dar nustiu ce rezulta va fii.va rog daca puteti sa.ma ajutat. va nultumesc
ADRIANA5-12-2014, 14:32
Un prim pas spre canonizare, am auzit un ierarh spunand acest lucru, este evlavia poporului fata de acel om, Parintele Arsenie Boca deja este Sfant in inimile romanilor prin minunile pe care le face, sunt lucruri reale care se intampla, sunt atatea marturii ale celor care au simtit ajutorul Parintelui!! Oare atata lume bate drumul degeaba pana la Manastirea Prislop?! Un colt de rai este poiana unde se afla mormantul Parintelui. Viata Pr Arsenie este o alta marturie ca a fost un om care si-a sfintit viata prin fapte, l-a iubit pe Dumnezeu mai presus ca orice, a iubit oamenii, s-a jertjit pt tara. Iar Dumnezeu pt viata curata a acestui mare OM, ne deschide inimile sa-l cunoastem si sa-l iubim pe acest Sfant numit Arsenie Boca care mijloceste pt tara noastra si pt mantuirea sufletelor noastre in fata Preasfintei Treimie! Amin
Vasile19-10-2014, 19:48
Si cum a fost? Te-a ajutat? Sau te-a dat animalu` afara din casa?
elena5-7-2014, 17:30
Vad aici spunindu-se ca lumina vine din biserica ortodoxa eu vreau sa completez cu un citat din biblie care spune 'eu imi voi alege oi din toate stau le le asta inseamna ca indiferent de ce religie esti daca crezi si esti cu adevarat credincios poti sa te mintuiesti trebuie doar sa respecti cu sfintenie cele zece porunci ale lui dumnezeu... Vedeti care sunt si daca unul dintre noi le poate respecta pe toate.... Doamne ajuta!
marian vasiu16-8-2014, 11:25
TOATE BISERICILE,SUNT ALE LUI DUMNEZEU,SI CEA ORTODOXA SI CEA CATOLICA,SI CEA GRECO-CATOLICA,IMPORTANT ESTE SA RESPECTI CUVANTUL LUI DUMNEZEU,AL BIBLIEI,SI CANOANELE DATE DE PREOTI,INDIFERENT ,DE CE RIT ESTE,TREBUIE SA FII CORECT,CU TOTII CE IMBRACA HAINA MONAHALA, MULTUMESC SI DUMNEZEU SA-TI DEEA SANATATE SI PUTERE DE A GANDI CAT MAI BINE!
Alan Turring19-10-2014, 19:13
Nu, printesa...credinta tine de dumnezeu...bisericile, cu cele 40 000 de ramuri ale sale (ma refer la crestinism aici) tin de oameni si de lacomia unora...ma rog, lacomia unora si prostia voastra, a celor multi!
Daniela18-9-2014, 12:53
tito, am niste intrebari simple la care, te rog ,sa-mi razpunzi daca esti asa de ”pocait”cum te crezi... Poti sa-mi spui si mie cati sfinti aveti voi??? Cati oameni ai Domnului fac minuni ,minuni pentru evaviosi si pentru cei pacatosi?? Poti sa-mi spui de unde vin razboaiele, drogurile si destrabalarea si toate relele astea???Eu garantez ca NU DE LA ORTODOCSI.... Ca ne-a ajuns si pe noi pacatele,astea e cert.. Nu exista om fara de pacat,DARmacar noi ne putem mantui ,...Dupa cati credinciosi posteaza aici ,oameni cu frIca lui Dumnezeu, peste cativa ani vom deveni datorita acestui PREASFANT PARINTE ,O TARA CU CREDINTA TARE SI IUBITA DE DUMNEZEU...Atat am avut de spus... in rest cu ereticii nu trebuie sa vorbesti ,ei oricum sunt pierduti... Si URATUL trebuie sa aiba enoriasii lui...

Cele mai citite ştiri din Social

1214 vizualizări
20-5-2018, 14:51
Cluj: Bărbat cu infarct scos peste gard de medici. Un șofer a blocat poarta - VIDEO» Vezi tot
861 vizualizări
20-5-2018, 18:43
Gestul făcut de un șofer de autobuz a impresionat călătorii - FOTO» Vezi tot
268 vizualizări
17-5-2018, 21:10
Patru studente de la Universitatea Tehnică Cluj au murit într-un accident - VIDEO DRAMATIC» Vezi tot
179 vizualizări
18-5-2018, 16:58
Studenta care a supraviețuit accidentului e vinovată! Cele 4 colege din mașină au murit pe loc» Vezi tot
113 vizualizări
18-5-2018, 10:51
Ele sunt studentele din Cluj care au murit în accidentul din Jibou, Sălaj - FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?