Medic român, acuzat că a împușcat mortal o femeie în Ungaria, ARESTAT la Cluj. DETALIILE sunt ÎNGROZITOARE

 

Dan Stamatiu, medic în Oradea, a fost arestat la Cluj-Napoca, joi după-amiază, fiind suspectat de autoritățile din Ungaria că a împușcat o femeie.

 

Medicul Dan Stamatiu, 54 de ani, este acuzat că a ucis o femeie, în orașul maghiar Nyíregyháza. El ar fi intrat în locuința femeii şi a împușcat-o sub privirile îngrozite ale gemenilor acesteia de numai șapte ani. Medicul ucigaș l-a rănit grav și pe soțul femeii. Acesta a apucat să le spună polițiștilor numele atacatorului, iar apoi a intrat în comă.

 

Autoritățile maghiare au emis pe numele lui Dan Stamatiu un mandat internațional de arestare. Medicul a fost prezentat Curții de Apel Cluj și urmează să fie extrădat, dacă probele sunt solide. 

 

Potrivit Special Arad, presa din Ungaria transmite informațiile contradictorii în ceea ce îl privește pe bărbatul împușcat de medicul Dan Stamatiu. Majoritatea surselor scriu că cei doi soți au fost împușcați, dar o singură publicaţie precizează că bărbatul a murit, altele două scriu că acesta se află în stare critică. Despre atacator se ştie doar că lucra ca pneumolog șef la Spitalul Erzsébet din orășelul Sátoraljaújhely.

 

La data de 1 septembrie a.c., în urma unei acţiuni desfăşurate de către poliţiştii de investigaţii criminale din Cluj si poliţiştii din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române, a fost depistat un bărbat, dat în urmărire internaţională”, informează IPJ Cluj.

 

Pe numele lui Dan Stamatiu, de 54 de ani, din Oradea, judeţul Bihor, autorităţile maghiare au emis un mandat european de arestare, pentru comiterea de infracţiuni contra vieţii.

 

De asemenea, cu ocazia percheziţiei corporale, poliţiştii au găsit asupra lui Dan Stamatiu un pistol de apărare cu cartuşe.

 

Comentarii Facebook