Mamele din Cluj vor primi banii pentru bebelusi si alocatiile in 45 de zile

 

Primaria Cluj-Napoca a hotarat ca este timpul sa reduca timpul in care sunt analizate dosarele pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului de catre Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Cluj.


Se ajunsese in situatia in care dosarele erau procesate cu o intarziere de cateva luni, astfel ca o mama care intra in concediu de crestere a copilului si isi depunea dosarul pentru indemnizatie o primea prima data cu inatrzieri de pana la 6  luni.


Ca atare, plangerile la Primarie curgeau una dupa alta. Procedura este destul de complicata. Dosarele sunt depuse la primarie, care le trimite in 15 si in 30 ale lunii spre analiza Agentiei de Prestatii Sociale. Dupa ce le analizeaza aceasta trimite viramentele pana in data de 5 a lunii urmatoare Agentiei Judetene de Prestatii Sociale. Aceasta redirectioneaza banii catre primarie, care ii vireaza prin mandat postal sau in contul mamei, in functie de cum a solicitat aceasta.


Din cauza faptului ca Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale Cluj are prea putini angajati s-a ajuns in situatia in care mamele primeau banii abia dupa 4-5 luni de la depunerea dosarului.


In luna ianuarie existau 2097 de dosare pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului si 2752 de dosare pentru acordarea alocatiei de stat pentru copii. Un angajat al Primariei a fost transferat la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale pentru a aduce dosarele mai la zi, asa ca acum termenul in care promit autoritatile ca vor fi virati banii este de 45 de zile.


In acest moment pot spune ca, in urma eforturilor comune, s-au adus la zi dosarele pentru indemnizatia de crestere a copilului. La dosarele de alocatii de stat pentru copii s-a recuperat in jur de 4-5 luni, si astazi dosarele se proceseaz? cu doua luni intarziere. Motivul principal il constituie lipsa de personal de la Agentie, motiv pentru care, am decis sa transferam pentru o luna de zile un angajat al Primariei care sa ajute la recuperarea la zi si a dosarelor de acordare a alocatiilor de stat pentru copii”  a declarat primarul Sorin Apostu.

 

 

Comentarii Facebook