Locuitorii de pe strada Maramuresului din Cluj-Napoca protesteaza fata de modificarile aduse de noul PUG! Spun ca vor fi demolate case care nu sunt modeste

Locuitorii de pe strada Maramuresului din Cluj-Napoca au depus un memoriu de protest la primarie si la toate forurile publice din Cluj-Napoca in care protesteaza fata de modificarile aduse de noul PUG zonei in care locuiesc.

 

Astfel, potrivit noului Plan Urbanistic General, strada Maramuresului va fi transformata intr-un bulevard cu ampriza de 26 de metri, in prezent avand aproximativ 16 metri. Acest lucru se va face prin demolarea caselor aflate de-a lungul strazii, iar zona va fi transformata din zona de locuit in zona mixta cu regim de construire deschis adiacent principalelor zone de trafic. Locuitorii zonei sustin ca motivul invocat, cum ca acela case sunt modeste, fara valoare, nu este real.

 

Acestia sustin ca si mai grav este faptul ca noul PUG este realizat pe baza unor planuri de situatie mai vechi de anul 2005. "Se poate vedea usor acest lucru comparandu-se planul de situatie cu Google Maps care a fost actualizat in septembrie 2009 si in care se pot vedea constructii de case din anul 2005 receptionate de primarie si intabulate, care nu apar in planul noui PUG", sustin realizatorii memoriului.

 

Locuitorii din zona sunt nemultumiti si de faptul ca nu au fost consultati in prealabil, ci noul PUG a fost direct postat pe site-ul Primariei Cluj-Napoca. "Speram ca argumentele noastre vor fi luate in considerare si ca noul PUG nu va fi adoptat in varianta prezentata pe site-ul primariei", sustin protestatarii.

 

Comentarii Facebook