Klaus Iohannis l-a trimis la plimbare pe clujeanul care cere autonomia Transilvaniei

 

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a răspuns clujeanului care solicita autonomia Transilvaniei. 

 

Capitala noii regiuni ar fi urmat să fie la Cluj, conform propunerii făcute de Fancsali Erno. Tâărul a inițiat și o petiție online semnată de 14.000 de oameni.

 

Guvern regional la Cluj, cu control politic si economic pe teritoriul Transilvaniei Autonomă. Istoria şi tradiţia din Transilvania sunt complet diferite de fostul Regat. Regiunea noastră a fost intotdeauna partea Europei civilizate. Aici a fost declarată prima oară libertatea confesională în 1568 la Dieta din Turda. Transilvania a participat la tratatele de pace de la Westphalia în 1648. Transilvania a avut domnitori care au pus mare accent pe cultură si toleranţă. In secolele 17-19, Transilvania a avut o autonomie largă. La Unirea din Alba Iulia în 1918, Transilvania a fost regiunea cea mai dezvoltată din România Mare. Guvernele centrale ne-au degradat la colonie. Biserica Greco-Catolică, având credinciosi numai din Transilvania, era eliminată, bunurile erau confiscate”, se arată în petiția demarată de Fancsali Erno.

 

Clujeanul a cerut ajutorul preșenditelui Klaus Iohannis, dar acesta l-a trimis, elegant, la plimbare. 

 

Art. 1 și 5 din Constituția României precizează că România este stat național, suveran, independent, unitar și indivizibil, iar respectarea Constituției, a supremației sale și a legilor este obligatorie. Potrivit art. 2 alin (2) din Constituţia României, nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu. Amintim și dispozițiile art 4 alin 2 din Constituția România în care este stipulat faptul că România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naționalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenență politică, de avere sau de origine socială”, scrie în răspunsul Președinției României.

 

Citește AICI petiția pentru Autonomia Transilvaniei.

 

Comentarii Facebook