Incidente la Cluj. Un reprezentat PPMT, amendat pentru că flutura steagul neoficial al Transilvaniei - VIDEO

 

Jandarmii au amendat cu 500 de lei un reprezentant al Partidului Popular Maghiar din Transilvania pentru că a afișat steagul neoficial al Transilvaniei la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni de la Cluj-Napoca.

 

Erno Fancsali, membru al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), susține că a fost amenadat cu 500 de lei. .

 

Am primit o amendă de 500 de lei de la jandarmi pentru că purtam steagul neoficial al Transilvaniei, dar voi contesta această amendă. Un prieten care era cu mine a primit avertisment. Jandarmii au spus că organizatorii au cerut să fim îndepărtaţi din mulţime pentru că purtam acest steag, dar organizatorii ne-au spus nouă că nu este adevărat. Este o contradicţie. Nu înţeleg cum se poate întâmpla aşa ceva”, a spus Fancsali, conform Mediafax.

 

Jandarmii l-au legitimat și pe Soos Sandor, care purta pe umăr steagul neoficial al Transilvaniei şi steagul Ungariei a fost legitimat de jandarmi dar a fost lăsat, ulterior, să intre în Biserica ”Sf. Mihail” cu ambele drapele. ”Jandarmii m-au legitimat pentru că, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni am purtat steagul Transilvaniei şi mi-au cerut să îl înfăşor şi să nu intru în biserică cu el. Dar apoi mi-au dat pace. Jandarmii mi-au spus că m-au legitimat la cererea organizatorilor”, a spus Soos.

 

Video: Cătălin Andrei / Facebook

Comentarii Facebook