Fiul milionarului TECAR îi ducea plicul cu bani lui Horea Uioreanu! Tatăl acestuia asfaltează drumuri pe bani publici - EXCLUSIV

 

Şoferul lui Horea Uioreanu, Emil Mirel Mocan, le-a spus procurorilor ceea ce ei ştiau dinainte de la Răzvan Pop şi anume că pe lista celor care apar în agenda cu şpăgi a preşedintelui CJ Cluj, apare şi numele lui lui Ioan Tecar, patronul firmei Samus.

 

Această firmă se ocupa de reabilitarea unor tronsoare de drumuri judeţene, investiţia fiind derulată de Consiliul Judeţean Cluj.

 

Mocan le-a povestit procurorilor cum a fost abordat de fiul lui Tecar, Cristian Tecar (foto), care l-a invitat la o plimbare cu maşina, un Audi A8, şi cum a primit un plic gros de bani. 

 

Aşa cum am declarat anterior, la data respectivă mă aflam în faţa CJ Cluj unde fumam o ţigară. Nu îmi amintesc exact dacă din clădirea Consiliului Judeţean sau din parcare, a venit la mine un tânăr de aproximativ 25 de ani care mi-a spus să-l însoţesc, fără a-mi da explicaţii. M-am dus cu persoana respectivă cu autoturismul acestuia, marca Audi A8 de culoare neagră, în apropiere, pe Calea Dorobanţilor, unde mi-a înmânat un plic spunându-mi că este pentru domnul preşedinte Horea Uioreanu. Am luat plicul, după care am fost adus de către acea persoană în parcarea Consiliului Judeţean Cluj”, a declarat Emil Mocan.

 

Şoferul lui Uioreanu a mai precizatcă a predat plicul lui Răzvan Pop, şeful de cabinet al lui Uioreanu, deoarece ”el ţinea evidenţa banilor primiţi de Horea Uioreanu şi a cheltuielilor făcute de către acesta”.

 

La audieri, Mocan a încercat să o ”scalde ca la Ploieşti”, dar fost repede readus la realitate de anchetator. Pentru că nu a lămurit două lucruri, şi anume de ce a venit fiul lui Tecar exact la el şi de ce a predat banii lui Răzvan Pop, Emil Mocan a stat la DNA Cluj mai multe ore, până când şi-a adus aminte de toate amănuntele. 

 

În cele din urmă Mocan a recunoscut că după ce a luat plicul cu bani a intrat în biroul lui Răzvan Pop care l-a întrebat dacă nu a primit un plic cu bani. ”Eu am primit un plic în care mi s-a spus că este o sumă de bani fără să mi se spună în ce cuantum, spunându-mi doar că este pentru preşedintele Horea Uioreanu. L-am întrebat pe Răzvan Pop dacă să-i las lui plicul cu bani, iar acesta mi-a spus că să i-l dau lui, lucru pe care l-am şi făcut”, a mai declarat şoferul lui Uioreanu.

 

Misterul sumei de bani din plicul trimis de Ioan Tecar, prin intermediul fiului său, Cristian Tecar lui Horea Uioreanu a fost lămurit chiar de Răzvan Pop. Într-o declaraţie dată de acesta la DNA Cluj, fostul şef de cabinet vorbeşte despre banii trimişi de familia Tecar. ”Din câte ştiu eu, Uioreanu Horea se foloseşte de şoferul Mocan Emil, zis Băluţ, pentru primirea unor sume de bani de la unii oameni de afaceri. În concret ştiu de la Mocan Emil că, în vara -toamna anului 2013, acesta a luat un pachet ce conţinea suma de 30.000 de lei de la numitul Tecar, patron al societăţii Samus Construcţii SRL Dej sau de la un intermediar al acestuia”, spune şi Răzvan Pop. 

Ioan Tecar, patroul firmei SAMUS (foto: Gazeta de Cluj)

Comentarii Facebook