Familia studentului Andrei Anghel a cerut discreție numai în România. Vezi ce a spus tatăl în presa din Canada

 

Familia studentului Andrei Anghel a cerut MAE discreție în privința datelor după accidentul aviatic din Ucraina, dar a vorbit pe larg cu presa din Canada.

 

Anunțul privind discreția a fost făcut de MAE, care a precizat că aceasta este cererea familiei.

 

S-a ajuns atât de departe încât, la comemorarea care a avut loc vineri seara, în curtea UMF Cluj, de pe strada Marinescu, de lângă campusul Hașdeu, colegii victimelor au strâns fotografiile cu cei doi pe care le-au adus în semn de omagiu pentru ca ”presa să nu cumva să le vadă”.

 

Familia lui Andrei Anghel nu s-a ferit, însă, să ofere interviuri în presa din Canada. 

 

Tatăl tânărului, Sorin Anghel, a declarat că acesta și iubita lui și-au planificat excursia în Bali de câteva luni. Andrei Anghel și Olga Ioppa erau iubiți și s-au cunoscut la Cluj. ”Am locuit acolo 30 de ani și când am revenit acasă mi-a arătat locuri pe care nu știam că există. Ne-am simțit foarte bine împreună. Bunica lui l-a inspirat să devină medic, care este pediatru”, a spus Sorin Anghel, tatăl tânărului. 

 

Familia lui spune că Andrei iubea oameni și ”voia să lucreze în cercetare pentru a găsi un leac pentru cancer”, a mai povestit tatăl tânărului.

 

Unul dintre profesorii lui de la Universitatea din Waterloo, Brian Dixon, l-a descris ca pe un student special. El a fost cel care i-a scris scrisoarea de recomandare pentru a fi acceptat la UMF Cluj. ”Era dornic să devină medic, dar mai ales că facă cercetare”, a spus Dixon.

 

El a mai precizat că Andrei era primul din clasă care era interesat de cancer și SIDA. ”Aveam câteva cursuri despre SIDA, dar el voia să știe mai multe. Avea motivația să devină unul dintre cei mai buni cercetători din Canada sau chiar din lume”, a mai adăugat profesorul Brian Dixon, conform thestar.com.

 

Studentul Andrei Anghel, mort în avionul prăbușit în Ucraina, mergea cu iubita în vacanță în Bali - FOTO

Comentarii Facebook