Emil Boc nu renunta la Autostrada Transilvania! Se va face dar nu cu 16 milioane de euro un kilometru - VIDEO


Premierul Emil Boc a anuntat la Cluj ca proiectul Autostrazii Transilvania nu a fost abandonat, dar se incearca renegocierea tarifelor practicate de compania Bechtel.

"Autostrada Transilvania merge mai departe. In acest moment astept finalizarea negocierilor intre companie si Ministerul Transporturilor cu privire la standardele de cost si pret. Romania are acum standarde de cost pe care nu le-a avut in trecut si evident ca trebuie sa se finalizeze negocierea intre companie (n.red Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania CNADNR) si Bechtel cu privire la pretul pe kilometru de autostrada, pret care trebuie sa fie adaptat la ceea ce poate Romania si la standardele noastre de cost care tin cont de ceea ce se lucreaza si in Europa si in lume", a spus Emil Boc.

Legat de faptul ca un kilometru de autostrada a fost platit cu 16 milioane de euro, premierul a fost transant si a aruncat pisica in curtea PSD: "Eu v-as ruga sa il intrebati pe Adrian Nastase cu privire la preturile din contract pentru ca nu Boc a stabilit preturile din contract. Contractul acesta a fost semnat de Adrian Nastase cu preturile din contract sunt ale lui Adrian Nastase. De atunci nu au mai fost negociate preturile. Acum Romania are pentru prima data standarde de cost, pe care le-am impus de cand sunt prim ministru, si toti cei care lucreaza in tara asta, italieni, nemti, americani, trebuie sa respecte totusi niste standarde de pret pentru ceea ce se construieste pentru ca nu e o tara fara stapan", a mai spus Emil Boc.

Compania Bechtel a anuntat ca isi strange utilajele din Romania si le muta pe alte santiere din Oman si Kosovo. Finantarea pe 2011 pentru Autostrada Transilvania este de 35 de milioane de euro, in conditiile in care numai datoriile pentru lucrarile efectuate deja se ridica la 111 milioane de euro.

 

Vezi si...

Americanii de la Bechtel pleaca pe "ascuns" din Romania EXCLUSIV

Bechtel a construit autostrada Transilvania de patru ori mai scump decat ar fi construit-o in SUA

Comentarii Facebook