Detalii noi despre copilul care a furat 70.000 de lei pentru a le cumpăra fraților săi o casă în Bonțida

 

Furtul comis de un minor de 13 ani într-o carmangerie din Piața Mihai Viteazu, în 10 decembrie, a fost explicat pe larg de reprezentanții IPJ Cluj.  

 

În 10.12.2012, Politia mun. Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras suma de 68.000 lei, dintr-un birou al unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

 

În urma investigaţiilor efectuate poliţiştii Secţiei 2 Poliţie au depistat in trafic cu sprijinul politistilor din cadrul Postului de Politie Comunala Bontida, un autoturism care se deplasa pe raza localitatii Răscruci în directia Gherla, autoturism în care se aflau cinci persoane despre care existau date că au intrat în posesia sumei de bani sustrase din societatea comercială şi care urmau să încheie

o tranzacţie de vânzare-cumpărare a unui imobil contra sumei de 52.000 lei. 

 

Acestia au declarat că se deplasează cu autoturismul la un notar public din municipiul Gherla, unde urmeaza să perfecteze actele de vanzare-cumparare a unui imobilul, care urma sa fie cumparat de L. Aurel si L. Marcu, cu suma de 52.000 lei.

 

Cei cinci au fost condusi la sediul Postului de Politie Bonţida unde, cu ocazia perchezitiilor corporale, asupra acestor lor a fost descoperită suma de 56.077 lei. Sumele de bani descoperite asupra persoanelor au fost ridicate pe baza de proces-verbal.

 

Cu ocazia audierilor s-a stabilit că L. Marcu, de 32 ani, din comuna Apahida şi L. Aurel, de 60 ani, din comuna Bonţida, au primit aceşti bani în seara zilei de 10.12.2012 de la fiul lui L. Marcu, de 13 ani, care a relatat acestora că banii provin dintr-un furt comis în data de 10.12.2012 pe raza municipiului Cluj-Napoca.

 

În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit faptul că L. MARCU poseda mandat de executare a pedepsei inchisorii emis de Judecatoria Gherla, acesta fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Cluj. Cercetarile continua in vederea recuperării în totalitate a prejudiciului cauzat”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

 

Părinții copilului urmează amândoi să fie încarcerați, având pedepse de ispășit. Minorul care a furat banii ar putea ajunge și el la un Centru de Reeducare.

Comentarii Facebook