De ce s-a ieftinit închirierea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca? Universitatea nu va plăti TVA, U BT va plăti

 

Președintele Consiliului de Administrație al Sălii Polivalente Cluj, Petru Călian, a spus la emisiunea Știri de Cluj LIVE, de joi seara, că au fost micșorate prețurile de închiriere a sălii. 

 

Am definitivat în Consiliul de Administrație tarifele pentru activitățile sportive. Aici mă refer la competiții și orele de antrenament. Am stabilit prețurile agreate și de Consiliul Local Cluj-Napoca, respectiv 100 de lei plus TVA inclus, adică 76 de lei pe oră, și pentru meciurile oficiale suma va fi de 120 de lei pe oră, cu TVA inclus.

 

Sunt niște prețuri simbolice, cred că sunt sub Sala Sporturilor ”Horia Demian”, cu toate că noi nu ne-am propus să facem o concurență”, a spus Petru Călian, președintele Consiliului de Administrație al Sălii Polivalente.

 

Inițial, conducerea societății care administrează Sala Polivalentă Cluj a stabilit pentru antrenamente sportive tariful de 100 de lei/ oră, plus TVA, iar pentru competiții oficiale 120 de lei/oră, plus TVA. Acum, TVA -ul este inclus în tarif. 

 

Am vrut să fim competitivi și toate cluburile sportive să își permită să se antreneze sau să joace meciuri oficiale. Sala Polivalentă este pentru sport și pentru cei care iubesc sportul”, a spus Călian.

 

El a mai spus că a discutat cu reprezentanții Direcției de Finanțe Cluj pentru ca echipele care sunt finanțate de la bugetul de stat, adică cele ale clubului Universitatea, să nu mai plătească TVA -ul. ”Am depus actele și urmează să fie aprobate, iar echipele publice să nu mai plătească TVA”, a precizat Petru Călian.

Comentarii Facebook