Consulul Ungariei, Matyas Szilagyi: Unul dintre cetatenii maghiari retinuti acuza ca i-au fost incalcate drepturile

Consulul Ungariei la Cluj, Mathias Szilaghy, a declarat ca unul dintre maghiarii retinuti de politie a reclamat ca nu i s-a permis sa ia legatura cu familia.

 

Consulul Ungariei la Cluj, Matyas Szilagyi, a spus ca unul dintre cei patru cetateni maghiari retinuti luni dimineata s-a plans ca nu i s-a permis sa-si sune familia pentru a o anunta de cele intamplate. "Unul dintre cei retinuti ne-a informat ca nu a putut telefona familiei pentru a o informa in legatura cu cele intamplate", a spus diplomatul. Acesta sustine ca problema traducerii a fost rezolvata de Consulat, care a pus la dispozitie un translator autorizat.

 

Cei patru cetateni maghiari M. Arpad de 56 ani, B Lajos de 43 ani, M. Arpad-Ferencz de 27 ani si T. Levente, de 53 ani, au fost prinsi luni dimineata in jurul orei 3.30, cand incercau sa monteze o placuta pe care scria "Kolozsvar" la intrarea in Cluj dinspre Turda. Ei sunt cercetati pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice.

 

Vezi si

Patru cetateni maghiari au fost retinuti dupa ce au vrut sa amplaseze o placuta pe care scria "Kolozsvar" la intrarea in Cluj! Galerie FOTO

Comentarii Facebook