Consulul Ungariei la Cluj cere indepartarea placutei lui Nicolae Iorga de langa statuia lui Matei Corvin: "Agita spiritele!" - VIDEO


Consulul Ungariei la Cluj, Szilagyi Matyas, cere indepartarea de urgenta a placutei lui Nicolae Iorga din fata statuii lui Matei Corvin pentru ca agita spiritele. Consulul a spun ca aceasta opinie este impartasita si de oficialii de la Budapesta.

 

"Guvernul maghiar a constribuit cu 400.000 de euro la refacerea statuii lui Matei Corvin si consideram ca placuta a fost amplasata in mod ilegal si nu facea parte din acordul Romano-Maghiar de refacere a grupului statuar. Noi nu constestam mesajul istoric de pe placuta, ci numai faptul ca nu facea parte din proiectul initial", a declarat Consulul Ungariei la Cluj, Szilagyi Matyas.

 

Acesta a subliniat ca mesajul reprezinta "opinia partii maghiare" a Consulatului, a Ministerului de Externe al Ungariei si a Guvernului de la Budapesta.

 

Placuta lui Nicolae Iorga a fost amplasata pe iarba in fata statuii lui Matei Corvin, luni, 23 mai, dupa aproximativ doua luni de la inaugurarea oficiala a grupului statuar.

Comentarii Facebook