Comisarul șef Pintea, care a umilit un agent de poliție clujean pentru că l-a tras pe dreapta, pus la dispoziție


Comisarul șef de poliție Cristian Pintea, care a fost implicat într-un scandal uriaș în 2011, când a umilit un agent de poliție clujean după ce a ”îndrăznit” să îl tragă pe dreapta, a fost pus la dispoziție e în data de 6 iulie 2015.

Informația a fost confirmată și de IPJ Cluj, aceștia anunțând că lui Pintea i-a fost retras avizul de acces la informații secrete, drept pentru care nu mai poate ocupa funcția de șef al Serviciului Arme și Explozibili.

Pe numele lui Pintea sunt deschise mai multe dosare penale la Parchetele clujene dar niciunul nu se ”mișcă” din cauza prieteniei pe care acesta o are cu unul dintre șefii Parchetului Curții de Apel Cluj. Un astfel de dosar penal vizează o faptă gravă, legată de faptul că Pintea a înregistrat în secret, cu un telefon mobil, toate ședințele operative ale conducerii Poliției Cluj, fără a se știi ce a făcut cu acele înregistrări. Cu telefonul respectiv, Pintea a înregistrat sute de discuții private sau telefonice cu diferite persoane cu funcții de conducere, potrivit EVZ.ro.

De asemenea, în curzul zilei de marți, 7 iulie 2015, fostul polițist Sergiu Todea, cel care a fost umilitde comisarul Cristian Pintea, a fost citat la Parchetul de pe lângă Judecătoria CLuj Napoca, unde i s-a spus în vedere că trebuie să aleagă ce calitate vrea să aibă în dosarul penal deschis pe numele lui Pintea, de martor sau de parte vătămată.

Am ales calitatea de parte vătămată. Am suferit destul din parte acestui om și doar pentru că eu mi-am făcut datoria”, a declarat fostul agent de poliție Sergiu Todea.

Agentul Sergiu Todea de la Biroul Poliției Rutiere Cluj a fost sancționat disciplinar și trimis la control la psiholog, i s-a retras pistolul și avizul de poliție judiciară și a fost mutat de la circulație la o secție de poliție, la ordine publică, din cauza faptului că l-a oprit în trafic pe comisarul șefPintea, la acea vreme adjunct al șefului IPJ Cluj.

Comentarii Facebook