CLUJ: Tânăr lovit de fulger în timp ce lucra pe timp de furtună. A ajuns în stare gravă la spital


Un tânăr a fost grav rănit, după ce a fost lovit de fulger, sâmbătă după-amiază, în timp ce acesta se afla pe o schelă, în localitatea Bologa din comuna Poieni, în județul Cluj.

Potrivit ISU Cluj, este vorba despre un tanar în vârstă de aproximativ 20 ani. Acesta a fost găsit semiconștient și a fost preluat de echipajul medical, în vederea evaluării. Pompierii au coborât victima de pe ultimul nivel al schelei, pe o ploaie torențială.

Bărbatul în vârstă de 20 de ani, din comuna Petriș, județul Arad, angajat al unei societăți comerciale, efectua lucrări de reabilitare pe o schelă din lemn, montată în jurul zidurilor cetății medievale din Bologa, când a fost lovit de fulger, conform gherlainfo.ro.

În urma evenimentului, tânărul a suferit leziuni abdominale și a fost transportat la spital la Huedin, iar apoi la Unitatea de Primire a Urgențelor din Cluj-Napoca, a declarat purtătorul de cuvânt la IPJ Cluj.

Oamenii legii au deschis în aces caz un dosr penal pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate de sănătate în muncă, iar cercetările continuă pentru lămurirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Lucrările de reparații la construția medievală se efectuau în vederea evenimentului „Zilele Cetății Bologa”, care au loc pe 30 iunie 2018.

Comentarii Facebook