Social

Cluj: Absolvenții cei mai buni de la Școala de Poliție, fraieriți și trimiși să lucreze la TF

   

Repartizarea absolvenților Școlii de Poliție din Cluj Napoca s-a lăsat cu circ și amenințări. 

 

Potrivit altor surse, scandal a mai avut loc și la Câmpina și la Slatina, unde există școli de agenți de poliție.

 

Studenții cu note mari au aflat că sunt distribuiți la Direcția Poliție Transporturi și trebuie să patruleze pe trenuri, în timp ce alții, care au luat note mult mai mici, au prins posturi la Posturile de Poliție din localitățile de domiciliu sau din apropiere.

 

Șmecheria care a dus la izbucnirea scandalului a fost bine gândită de către conducerea Poliției Române și a Școlii de Poliție. În urmă cu câteva săptămâni, studenților li s-a spus că cine vrea să obțină o medie mai mare, la final de an școlar, poate să urmeze cursul de Poliție Transporturi. Potrivit unor informații interne, 25 de studenți din cei 130 au optat pentru acest curs, fără să știe de capcana care le-a fost întinsă, conform evz.ro.

 

Vineri, 14 iulie 2017, a avut loc la Școala de Poliție din Cluj repartiția viitorilor polițiștilor pe posturi. După ce comisia a intrat în amfiteatrul Școlii de Poliție, absolvenții au fost informați că cine a urmat cursul de Poliție Transporturi nu mai poate fi repartizat la Poliția de Ordine Publică, ci doar la această unitate de poliție care deservește calea ferată, porturile și aeroporturile. Așa se face că un elev care a absolvit Școala de Poliție cu nota 9.50 a prins un post mai slab, să zicem la Pașcani, deși el este din Sălaj, decât un elev care a absolvit școala cu nota 8.33, care nu a urmat cursurile opționale de Poliție Transporturi și care a prins un post unde a vrut el.

 

Scandalul a degenerat rapid cu amenințări din partea viitorilor polițiști. ”Pe cei cu cursul TF nu i-au lăsat să intre în sală când s-a deschis videoconferința cu Școala de Poliție de la Slatina, pentru repartizare. Au spus că ei sunt la TF, 25 absolvenți, și au rămas masca Cum adică la TF???!!! Dar noi am aplicat pentru ordine publică și asta am făcut doi ani. Cursul de transporturi era optional. Cei 25, toți au medii mari, peste nota nouă, majoritatea. Unii au spus, facem contestație, directorul Școlii le-a explicat: Băi copii nu faceți, că rămâne la dosar și nu e bine pentru voi”, spune un binevoitor.

 

”Repartiția s-a făcut în sistem videoconferință. Ei au făcut o specializare în plus. Poliția de Transporturi este tot poliție de transporturi și fiecare a prins unde a dorit. La noi nu a fost niciun scandal”, a spus comandantul Școlii de Poliție din Cluj, Sorin Borzan.

coral1_1_1.jpg
14-7-2017, 22:03
43 vizualizări
12 comentarii
antonio16-7-2017, 15:42
hahaha V-a tras tzeapa!
toto16-7-2017, 13:44
:)) Asa le trebuie, daca nu s-au incadrat direct din viata civila. Incadratii direct nu au facut scoala ca ei 2 ani si au luat loc exact acolo unde au vrut ei.
snap, prolex, diamantul, ipa16-7-2017, 10:55
Majoritatea dintre asa zisele cadre care, cica , ii invata sa ajunga politzai au ajuns in sistem cu pile , se poate verifica , nu au fost in operativ iar in spate au o cariera de pupinkuristi obedienti care nu stiu cum arata hotii, deci zero pregatire de politie. De mici seful lor M.A.P.enist ii invata (dupa modelul in care a evoluat el in viata) smecheriile , obedienta, prosteala, slugarnicia, lipsa de caracter si orientarea spre gastile de smecheri de la butoane. Se vede dupa tzeapa luata de cei cu note mari. Au fost corecti, buni, au vrut sa fie mai pregatiti iar sistemul i-a fwtwt. Shmecherii si mediocrii rad de fraieri.
aiureala16-7-2017, 2:26
Absolventii apartin acum statului si trebuie sa respecte ordinele . Statul i-a imbracat , statul i-a hranit , statul i-a invatat carte . Daca nu vor , atunci sa se faca din nou civili .
poov16-7-2017, 8:55
Statul i-a si fraierit!

Nu intelegi de loc cum functioneaza sistemul, sunt repartizati in functie de medie, si acum aia care au luat notele cele mai mari, 55 dintre ei, vor controla bilete de tren in loc sa se ocupe cu lucruri mai importante!

Nu e corect acest lucru, tragi tare sa prinzi un loc bun in Cluj-Napoca si auzi ca vei lucra pe tren, unde chiar e nevoie de oameni de calitate?!

Nu sunt politist, nici absolvent, dar asta e procesul in domeniul bugetar, pentru doctori, profesori, pai v-ar conveni ca doctorii cu cele mai bune rezultate sa fie repartizat la Constanta pentru nu stiu ce curs de resuscitare in caz de inec si dupa sa nu mai poata ajunge la spitalele mari si voi sa fiti tratati de doctori mai putin pregatiti?

Ura e pentru politistii aia prosti, dar exact asta se intampla, politistii aia prosti vor ajunge in Cluj si astia vor controla bilete pe tren cu nasul!
corleone16-7-2017, 0:03
din astia 1 la 500 ia nota mai mare un pic. restul sunt de gloata. doar se vede rezultatul in fiecare zi. multi dintre ei nici nu stiu sa scrie corect, asa ca lasati-ma cu povesti. spuneti-mi cati au repetat anul?
intrebare16-7-2017, 2:22
Asta este scoala de politie sau academie de politie ?
Siguranta si incredere15-7-2017, 17:59
Politia = Siguranta si incredere :)))

Daca si pe viitorii politisti ii manevreaza cum vor ei, e clar ce cloaca de viermi imputiti viermuieste in politie.
LuLu Cluj 14-7-2017, 23:43
apoi PuLiTIEe NU este MAFIE ???
@15-7-2017, 16:10
esti frustrat, rasistule ? :)
@@15-7-2017, 20:31
da,e frustrat ca nu e puuuulitist ca tine:)
LuLu Cluj16-7-2017, 2:36
dati ofc t iganilor, dati foc bozgorilor !!

Cele mai citite ştiri din Social

1235 vizualizări
19-9-2018, 15:13
Tupeu MAXIM la Cluj! Cum a reușit să parcheze un șofer, ziua în amiaza mare, la Vivo FOTO» Vezi tot
1066 vizualizări
18-9-2018, 14:18
Imagini șocante cu drogați într-un oraș din Cluj. Tineri care par POSEDAȚI - VIDEO» Vezi tot
1002 vizualizări
19-9-2018, 22:25
Un clujean a făcut un experiment cu roșii made în Germania. Au încolțit și nu s-au stricat - FOTO» Vezi tot
771 vizualizări
19-9-2018, 22:12
Pomohaci și-a recunoscut vina pentru a primi un an de închisoare cu suspendare» Vezi tot
655 vizualizări
19-9-2018, 12:50
Baghera, presupusul lord al drogurilor din Turda, reținut de Poliție » Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?