Miercuri 24 Aprilie

Centura orasului Gherla s-a surpat din nou. Premierul sustine ca nu stie nimic VIDEO


Centura orasului Gherla s-a surpat din nou in doua zone, dar premierul sustine ca nu stie nimic. Drumul prezinta o denivelare de 2 centimetri, dar sefii DRPD Cluj sustin ca nu sunt motive de ingrijorare.

"Nu stiu nimic", a raspuns sec premierul Emil Boc la intrebarea jurnalistilor.

Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, a declarat ca lucrurile nu sunt grave si ca alunecarea va fi solutionata in luna octombrie, cand circulatia pe centura ar urma sa fie restrictionata.

"Am primit raportul de la proiectant prin care ni s-a adus la cunostinta ca in urma monitorizarii care a avut loc intre 1 martie si 30 septembrie nu s-au constatat deplasari majore. Sunt facute masuratori si tot ce trebuie, urmand ca in urmatoarea perioada sa se stabileasca cand se va remedia acea cedare de 2 cm. Constructorul este pregatit. Eu zic ca in luna octombrie se va rezolva problema", a declarat Ion Pantelimon.

Acesta a mai spus ca, in perioada lucrarilor, circulatia va fi restictionata pe centura orasului Gherla, nefiind nevoie de inchiderea drumului.

Pe centura sunt doua surpari: una de 15 metri, pe partea stanga a sensului de mers spre Dej, in zona in care s-au facut reparatii in 2009, iar alta de 35 de metri. Soferii resimt denivelarea si se tem ca drumul va aluneca si mai mult.

Centura ocolitoare Gherla a fost inaugurata in 14 august 2009 de premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor de atunci, Radu Berceanu. Dupa nici doua zile, drumul s-a surpat, deoarece constructorii au neglijat panza freatica din zona. Lucrarile de reparatii au durat atunci 5 luni, centura fiind inchisa pana in decembrie 2009.

Comentarii Facebook