Zapada blocheaza deschiderea centurii Gherla si a tronsonului II din Valcele Apahida

Centura orasului Gherla trebuia redeschisa astazi dupa 4 luni de la inaugurarea oficiala, dar din cauza vremii nefavorabile drumarii au decis sa amane festivitatea. Si darea in folosinta a tronsonului II din centura Valcele - Apahida a fost amanata.

Conducerea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj a declarat ca vremea le-a dat de furca si ca pana cand nu se va opri ninsoarea, cele doua drumuri nu vor fi deschise, deoarece ar aparea si mai multe probleme.

Centura orasului Gherla a fost inchisa in luna august la trei zile de la inaugurare, dupa ce drumul s-a surpat pe o portiune de 20 de metri. Cauza: un parau care nu a fost captat, s-a infiltrat in fundatia drumului si a produs o alunecare a terenului.

Cheltuielile de refacere au fost suportate de firma care a executat lucrarea si care a facut treaba de mantuiala. Spre nemultumirea soferilor, insa, lucrarile de reparatie au durat nu mai putin de 4 luni, timp in care a fost folosit vechiul drum care trece prin centrul orasului Gherla.

Construirea celor 5 kilometri de centura a costat 7,9 milioane de lei noi si lucrarile au durat doi ani.

In cazul centurii Valcele - Apahida, responsabilii din cadrul DRDP Cluj au declarat ca tronsonul II al drumului trebuie dat in folosinta tot azi si ca ceremonia a fost amanata petru o data ce va fi stabilita ulterior.

 

Tronsonul al doilea al centurii masoara 9,35 kilometri si a costat pana acum 18 milioane de euro. Potrivit site - ului oficial al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, lucrarile la tronson au inceput in 2006 si trebuiau finalizate in 30 august 2009. Asadar drumul ar urma sa fie dat in folosinta cu o intarziere de 4 luni.

Comentarii Facebook