Cadavre profanate la IML Cluj! Au dispărut cinci capete în urma unor teste medicale făcute de italieni

 

Cinci capete ale unor cadavre aflate în frigiderele IML Cluj au dispărut în condiții misterioase. Surse Știri de Cluj povestesc că s-ar fi făcut niște teste de către o firmă din Italia.

 

Cele cinci cadavre profanate sunt de sex feminin și masculin, fiind găsite în frigider fără capete. Poliția și procuratura a fost sesizată în acest caz deosebit de grav.

 

Sursele Știri de Cluj au declarat că o firmă din Italia a venit la IML Cluj, cu un grup de chirurgi, care au secționat cu fierăstrăul capetele cadavrelor pentru a face niște teste medicale. Capetele nu se mai găsesc și nici nu se știe ce s-a întâmplat cu ele.

 

Testele s-au făcut pe oameni ai străzii decedați în ultima vreme, care nu au fost revendicați de nimeni și care ar urma să fie înmormântați în cimitirul săracilor de pe Valea Chintăului.

 

Potrivit legii, cazul de la IML Cluj este unul clar de profanare, iar conducerea Institutului ar fi aprobat să se facă testele pe cele cinci cadavre. Legea prevede că testele medicale nu se pot face pe capete și membre, pentru că aduc atingere demnității și imaginii persoanei decedate. 

 

Procuratura a fost sesizată în cursul acestei zile.

 

Procurorul Claudiu Boțogan, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, a confimat existența unei plângeri penale pentru profanare de cadavre. ”Există o astfel de plângere penală depusă. Dosarul va merge la poliție pentru efectuarea cercetărilor”, a spus Boțogan, fără a oferi amănunte suplimentare.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

Conducerea IML Cluj s-a panicat în momentul în care s-a aflat că au dispărut cele cinci capete și, în jurul orei 15.00, acestea au fost aduse de cineva într-o pungă.

 

Sursele Știri de Cluj precizează că cele cinci capete au fost folosite de chirurgi esteticieni din Italia și Germania pentru teste. 

 

Şeful IML Cluj, Costel Siserman, a refuzat să mai facă vreun comentariu, după ce a fost întrebat despre profanarea cadavrelor.

Comentarii Facebook