Sindicatul din Primăria Cluj-Napoca și pilda din filmul ”Elita Gangsterilor” - Editorial Emanuel Ungureanu

 

Am fost frapat zilele acestea de emulația creată în Primăria Cluj-Napoca, după publicarea în Stiri de Cluj a primelor concluzii ale anchetei care dezvăluie abuzurile grosolane ale șefului sindicatului Civitas, Suciu Valer si ale ”aghiotantilor” acestuia. 

 

În zilele premergătoare emisiunii de la Știri de Cluj, moderată de realizatoarea Delia Cărbune, majoritatea funcționarilor din Primărie au vorbit cu mine în șoaptă, fără vlagă, în locuri dosnice, având privirea unor căprioare de prea mult timp hăituite de cumetrii lupi de la sindicat, bolborosind lugubru pe culoarele Primăriei, deprimantul: ”mi-e frică să vorbesc, mă bagă ordinarii ăștia în comisia de disciplin”.

 

Astăzi am vorbit cu aceleași persoane, dar și cu altele din aparatul administrativ al Primăriei și am sesizat o lumina primavăratică în ochii oamenilor, parcă au prins un pic de culoare în obraji, unii au îndrăznit chiar să tragă câteva sudalme ardelenești la adresa secretarului general a sindicatului, Dumitru Bobina care sustin ei, stresat de tsunami-ul declanșat de anchetă în desfășurare și pe banii fraierilor de cotizanți, s-a retras nițel să-și odihnească oasele obosite de lupta sindicală… în Spania.

 

Suciu Valer nu a fost văzut zilele acestea în primărie nici măcar în intervalul ”lung” și ”istovitor”, 8.00 - 9.30, programul obișnuit de director al acestuia, ospătarii de la ”Maimuța Plângătoare” îi duc dorul, însă trepădușii, postaci de serviciu, care s-au ”înfruptat” lunar din cei 17.000 de lei proveniți de la ”oile” prostite din primărie își varsă în continuare dejecțiile pe internet împotriva celor care au îndrăznit să tulbure apele urât mirositoare ale sindicatului din primărie.  

 

Dar să nu credeți ca Valer Suciu doarme… vorbește intens la telefon… a sunat în timp record toți șefii de serviciu din Primărie și i-a îndemnat să nu-i strice afacerea de 8 Martie, se construiesc febril liste cu cei care se angajează să meargă la ”chermeză”, pentru că nu-i așa, se manancă și se bea gratis… Dar… stați, strigă parcă trezit din somnul crunt și lung al rațiunii unul din șoferii primariei: ”Bai proștilor, nu este gratis, este din banii nostri…”.

 

Am si eu o provocare la adresa funcționarilor din Primărie, apelez la conștiința lor adormită, câti dintre voi, oameni buni, care ați fost jefuiți atâtia ani de sindicat își vor aminti că nu fac parte din familia nevertebratelor?….

 

Câți se vor aseza în capul listei celor care mai au un gram de demnitate și nu vor participa la masa ”marțișorului otrăvit”? Câți își vor depăși condiția mioritică și vor crede că sindicatul trebuie să fie o entitate la care să apeleze cu încredere nu care să le inspire teamă?

 

Domnule Boc, când veți asculta glasul disperat al bunului simț care strigă: ”Nu este normal ca indivizii aceștia fără scrupule să aibă atâta putere, nu este firesc ca o mână de oameni să controleze și să dicteze, în Primărie, politica de personal, comisiile de disciplină, să fie și jucători și antrenori și arbitrii”.

 

Domnule primar, apărați-vă ”oile” sleite de puteri, care nu știu decât un singur refren… Oricum nu se schimbă nimic...

 

Filmul ”Elita Gangsterilor” începe cu o afirmație interesantă a naratorului: ”Bătăliile din război m-au învățat că singurul lucru necesar pentru triumful răului este ca oamenii buni să nu facă nimic…”.

 

Câți oameni buni mai sunt în Primpria Cluj-Napoca?

Comentarii Facebook