Bombă în dosarul Uioreanu!!! Martorul sub acoperire e ofițer SRI?

 

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a depus la Tribunalul Cluj o cerere de revizuire a pedepsei de șase ani de închisoare, pe care a primit-o în dosarul de corupție în care a fost judecat.

 

Pentru o astfel de cerere de revizuire, avocații trebuie să aducă o probă nouă, care nu a fost cunoscută la momentul judecării fondului.

 

Astfel, avocatul lui Uioreanu, profesorul de drept Radu Chiriță (foto) a scris în cererea de revizuire că martorul sub acoperire este un subofițer SRI, în concret fostul plutonier Anca albu. În dosarul Uioreanu, procurorii DNA au folosit un martor cu identitate protejată, care a fost botezat Ion Ursache. Acest martor, a creat o controversă permanentă în acest dosar penal, deoarece a povestit cum a găsit laptopul lui Uioreanu, pe malul lacului de acumulare de la Florești, loc unde a fost aruncat chiar de șeful de cabinet al fostului președinte al CJ Cluj, Răzvan Pop. În acel laptop, procurorii DNA Cluj susțin că au descoperit lista cu șpăgile primite de Uioreanu de la diverși oameni de afaceri.

 

Avocatul Radu Chiriță a ajuns la o concluzie interesantă și anume că martorul sub acoperire e angajat SRI, caz în care este ilegal să adune probe, și mai apoi să le ofere pe tabă la DNA. Chiriță a confruntat informațiile din dosarul Uioreanu, dar și din dosarul lui Mihnea Iouraș, condamnat la rândul lui, pentru că a beneficiat de informații de la SRI, adică chiar de la plutonierul Anca Albu. În urma acestei stări de fapt, plutonierul SRI a fost data afara din SRI iar în prezent se judecă cu această instituție.  ”Martorul protejat a declarat la Curtea de Apel Cluj că a găsit laptopul, pe marginea unui lac de acumulare, de la Florești, în data de 15 martie 2014, și l-a predat la DNA în data de 17 martie 2014 ... La pagina 12 din rechizitoriu (dosarul lui Iouraș - n.n.) se arată că martorul Pop Răzvan a fost supus unor activități de supraveghere operativă de către un ofițer SRI, la data de 15 martie 2014. De asemenea, la paginile 69-70 din același rechizitoriu, rezultă că ofițerul SRI Anca Albu a făcut parte din echipa SRI care a participat la activități de supraveghere video, audio și de fotografiere a lui Răzvan Pop, la data de 15 martie 2014”, spune Radu Chiriță. 

 

În paginile indicate de Chiriță, se arată că plutonierul Anca Albu a făcut parte din echipajul de filaj de la SRI, care număra opt oameni și patru mașini. Mai exact, în data de 15 martie 2014, Răzvan Pop a fost filat între orele 13 și 18.33. Dacă, fostul șef de cabinet al lui Uioreanu, a declarat adevărul, și anume că a aruncat laptopul pe malul lacului Florești, în data de 15 martie 2014, și aceasta informație este coroborată cu informația că Pop a fost filat, atunci este perfect logic ca SRI să fi găsit laptopul și să îl fi predat la DNA Cluj. 

 

Martorul Răzvan Pop, devenit principalul martor al acuzării, după ce a acceptat să lucreze pentru DNA, fiind prins în flagrant în dosarul Fany, a declarat următoarele la DNA:  ”La data de 13 martie 2014, a avut loc la sediul Consiliului Județean Cluj o percheziție după care am ieșit de la audieri, de la DNA, în jurul orei 16.30, deplasându-mă la Consiliului Județean, unde pe biroul meu am observat un alt calculator care nu îmi aparținea Am aflat că Uioreanu îi ceruse lui Bogdan Sauliuc să ascundă respectivul laptop ... Discutând cu președintele Uioreanu, acesta m-a întrebat ce este pe laptop și de ce țin evidențele respective ... Concluzia acestei discuții cu Uioreanu a fost că laptopul trebuie distrus, motiv pentru care în 15 martie 2014, l-am aruncat în zona barajului din Florești”, a declarat Răzvan Pop.

 

La pagina 12, din rechizitoriul lui Mihnea Iouraș, procurorul militar din cadrul DNA București a scris următoarele: ”probele administrate în cauză au dus la stabilirea în concret a situației de fapt prin fixarea momentelor la care Albu Anca Elena, subofițer cu gradul de plutonier în cadrul SRI CLuj, Sectorul D – Investigașii Informative, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu a luat la cunoștință fie direct die indirect, despre data, persoanele și entitățile vizate de activiățile de supraveghere operativ desfășurate de unitatea din care făcea parte, respectiv,  Pop Rpzvan Marius la datele de 19.12.2013, 12-13-15 martie 2014 și 18 martie 2014”.

 

Departamentul de investigații de la Știri de Cluj a reușit să stea de vorbă cu Anca Albu. Fostul angajat SRI a declarat că în prezent se află în proces cu instituția după ce a fost dată afară, în mod ilegal. Anca Albu are o altă versiune, care pare mult mai aproape de realitate. ”O singură dată am fost la filaj după Răzvan Pop. Atunci am anunțat șefii că îl cunosc, că am fost colegi de școală și m-au trimis acasă. Singura dată când am fost la filaj la Răzvan Pop era într-o zi de sâmbătă. A fost pe la prânz și am stat după el patru sau cinci ore. Locul filajului nu a fost la Florești, ci în față la DNA. Răzvan Pop a intrat în sediul DNA cu o geantă tip laptop și a stat mai multe ore. Când a ieșit părea vizibil agitat. S-a urcat în mașină și a plecat acasă. Sunt note de filaj cu surprindere foto și video. Dovezile astea trebuie să existe undeva”, a spus Anca Albu, pentru Știri de Cluj.

 

Întrebată dacă este posibil ca Răzvan Pop să fi aruncat laptopul la barajul de la Florești, cu filajul pe urmă, Anca Albu a spus că filorii SRI au interzis să coboare din mașini și să ridice probele. ”Noi nu puteam decât să anunțăm la bază. Dar ofițerul care se ocupa de caz, care nu era de la Sectorul D, de filaj, ci era cel care ținea dosarul putea să vină și să ia laptopul. E dooar o ipoteză deoarece în ziua respectivă, Pop a fost filat doar între anumite ore, iar atunci a fost la DNA”, a mai spus Albu.

 

Versiunea fostului angajat SRI, indică un fapt și mai năucitor și anume că Răzvan Pop este una și aceeași persoană cu martorul sub acoperire Ion Ursache.

Comentarii Facebook