Social

Bancpost Dej a TERORIZAT PSIHIC o fetiță de 9 ani. O sunau și îi spuneau că familia ei va fi dată afară din casă

   

Bancpost - Sucursala Dej este obligată să achite 4.500 de euro despăgubiri pentru că a terorizat psihic o fetiță de 9 ani

 

Întreaga poveste de-a dreptul dramatică a pornit în 2010, când Maria Meșter a luat un credit de 2.100 de lei de la Bancpost

 

Femeia și-a plătit în fiecare lună ratele la bancă, dar cu toate acestea a fost stresată cu sute de telefoane de funcționarii băncii. Pentru că Maria nu le-a mai răspuns pe telefonul mobil, aceștia au început să sune pe telefonul fix, într-o lună de circa 50 de ori. ”Am avut o singură întârziere la plata împrumutului, fiind vorba de rata achitată în luna ianuarie 2010. Au continuat să mă contacteze pe telefonul fix la care răspundea fiica minoră, față de care angajații băncii aveau o atitudine violentă și agresivă, subliniind că am datorii financiare importante, iar în caz de neplată se va proceda la evacuarea din locuință a familiei”, a povestit Maria Meșter.

 

Teodora, fetița femeii, a fost supusă unei expertize, iar medicii au stabilit că a fost traumatizată psihic în urma telefoanelor în care i se spunea că ”familia ei putea să doarmă în stradă”. ”A reieșit că reacția anxioasă a fost generată de o situație existențială cu care a fost confruntată - telefoane insistente primite”, se arată în experiza medicilor prezentă la dosar.

 

Ştiri de Cluj a intrat în posesia sentinţei 3454/219/2010 a Judecătoriei Dej, prin care Bancpost a fost obligată să achite 25.000 de euro către Alina Maria Meşter şi fiica acesteia Daniela Teodora. 

 

În mod neîndoios, activitatea culpabilă de imputare sistematică a unor datorii bancare, devenită cu adevărat şicanatoare la adresa reclamantei Alina Maria Meşter, combinată cu înscrierea de informaţii negative pe seama acesteia în evidenţa Biroului de Credit în baza unor informaţii incorecte, conduită ilicită constatată de organele cu atribuţii în domeniul protecţiei consumatorului, a ajuns să lezeze, atât sentimentul intern de preţuire, cât şi aprecierea şi stima şi respectul, într-un cuvânt DEMNITATEA reclamantei Alina Maria Meşter ...

 

Pe de altă parte, şocul emoţional prin care a trecut reclamanta Alina Maria Meşter a fost amplificat de suferinţa sufletească a fiicei sale minore produsă de interpelările telefonice din partea angajaţilor băncii”, se mai arată în sentință.

 

Este evidentă puternica traumă psihică încercată şi de către minora Daniela Teodora, un copil pe atunci în vârstă de zece ani a cărui viaţă sufletească a fost zdruncinată grav în perioada în care angajaţii pârâtei au insistat în permanenţă cu telefoane, discutând inclusiv cu fetiţa despre aşa zisele datorii ale mamai către bancă, emoţiile trăite afectându-i în mod negativ participarea la viaţa socială şi de familie”, au mai apreciat judecătorii. 

 

Bancpost SA a mai fost sancţionată de OPC Cluj, din cauza faptului că a înscris-o abuziv pe Alina Maria Meşter la Biroul de Credite, loc unde sunt contabilizaţi toţi datoricii României, cu suma de 5.000 de lei.

 

Reprezentanţii Bancpost au atacat procesul verbal de sancţionare la Judecătoria Dej, care prin sentinţa 1460/2011 a respins cererea şi a constatat că procesul verbal al OPC este legal. 

 

Femeia nu s-a lăsat intimidată și a dat în judecată banca, iar Judecătoria Dej i-a dat dreptate, obligând Bancpost să achite 25.000 de euro despăgubiri, pentru că au traumatizat psihic un copil de 9 ani.

 

Recursul a redus din valoarea despăbugirilor, până la cuantumul de 4.500 de euro, 2.500 de euro pentru Maria Meșter și 2.000 de euro pentru fetița ei de 9 ani

 

Verdictul Tribunalului Cluj este definitiv, scrie Evz.ro, în ediția print.

coral1_1_1.jpg
21-2-2013, 14:43
247 vizualizări
21 comentarii
Arik Loans16-7-2018, 13:30
Oferta de imprumut!!!

Noi Arik Fly împrumuturi de servicii pe care le oferă atât de lungă şi pe termen scurt împrumut de finanţare. Oferim împrumuturi sigure şi confidenţiale la o rată foarte scăzută a dobânzii de 3% pe an, împrumuturi personale, împrumut de consolidare a datoriilor, capital de risc, împrumut de afaceri, împrumuturi corporative, împrumut educaţional, împrumut acasă şi împrumuturi pentru orice motiv! Suntem alternativa de încredere la finanţarea bancară, iar procesul nostru de aplicare este simplu şi drept înainte. Împrumutul nostru variază de la $10.000,00 la $600.000.000,00. (10000 dolari SUA la 600.000.000 dolari SUA). Informaţii suplimentare: devenim rapid alegerea privată, discretă şi orientată spre servicii pentru împrumuturi generale. Suntem compania la care să ne întoarcem când sursele tradiţionale de creditare eşuează.

Dacă sunteţi interesat nu ezitati sa ne contactati prin e-mail: (arikfly.loans@gmail.com) pentru mai multe informaţii.

Ceea ce priveşte
CEO/Director
Dl. Mohammed Abdul Arik Fly împrumuturi Departamentul de cerere
KUMAH JAMES20-5-2018, 0:26
Obținerea unui împrumut legitim a fost întotdeauna o problemă uriașă Pentru atât de mulți clienți care au nevoi financiare. Problema creditelor necorespunzătoare și a garanțiilor sunt ceva la care clienții sunt întotdeauna îngrijorați atunci când solicită un împrumut de la un creditor legal. Dar compania MIDLAND CREDIT FIRM a făcut această diferență în industria împrumuturilor. Compania MIDLAND CREDIT FIRM a fost acreditată de consiliul de împrumuturi pentru a acorda împrumuturi clienților locali și internaționali la rata dobânzii de 3%. Ne-a fost acordat privilegiul de a vă satisface nevoile financiare. Problema creditului nu trebuie să vă împiedice să obțineți împrumutul de care aveți nevoie.

Serviciile noastre includ urmatoarele: -
* Credite pentru investitori
*Consolidarea datoriilor
* Al doilea ipotecar
* Credite de afaceri
*Imprumuturi personale
* Împrumuturi internaționale

Nici o asigurare socială și niciun cec de credit, 100% garanție. Tot ce trebuie să faceți este să ne spuneți exact ce vreți și vă vom face cu adevărat visul vostru real. Compania MIDLAND CREDIT spune că DA atunci când băncile dvs. spun NU. În cele din urmă, finanțăm o firmă de împrumut la scară mică, intermediari, instituții financiare la scară mică pentru că avem capital nelimitat. Pentru mai multe detalii, mergeți la achiziționarea unui împrumut de la noi: Răspundeți prompt la acest e-mail: midland.credit2@gmail.com

Numele companiei: MIDLAND CREDIT HOME
Compania Email midland.credit2@gmail.com
Compania NMLS ID: 315276.
Site-ul companiei: midlandcreditonline.com


Motto: Investiții pentru generații.
spring28-6-2013, 15:05
dar sa-ti sune vecinii au voie?
...0vidiu...22-2-2013, 19:02
... ATENŢIE !!! , este vorba doar de un abuz , corect sancţionat ...
În cazul altor instituţii , ANAF,Judecătorie,Poliţie,etc, deşi sunt constatate fapte mult mai grave, cum ar fi , solicitarea unor sume de bani , de care eşti pur şi simplu tâlhărit, nu se dau asemenea sentinţe , deoarece din aceşti bani se înfruptă aceeaşi judecători ... şi dacă erau suficient mituiţi , sentinţa era alta ! ...
bancheri = mafioti22-2-2013, 15:54
M*** bancilor si stapanilor lor zionisti!
Costel22-2-2013, 12:01
@Mihai, esti total in eroare, persoanele care suna pot fi boschetari, este vina insitutiei ca angajeaza oameni de ultima speta (de fapt eu cred, ca special ii pun pe astia si ii si invata ce sa spuna). Ala asa are in fisa postului sa faca, fisa facuta de institutie!
Ca idee, ce fac eu cu ei, ma folosesc de acesti angajati ai bancii pentru a-mi descarca dracii acumulati zilnic. Eu am o rata de 140 euro si special, le las intre 1 si 10 euro neplatiti, pe care ii platesc fix in ziua 29 de depasire, ca sa nu ma poata raporta la biroul de credit. Ma suna in disperare, ii cert, fac misto de ei, ii injur, le-o dau pe sacra-mea la telefon care are un teatru ieftin in ea, le spune celor care suna ca s-a prins ca ele sunt alea cu care ii insel eu fata si o sa le gasesca, etc.
@Mishu22-2-2013, 11:23
Tie sper sa iti ia casa banca ca sa vezi ce fain ii sistemul asta vostru ce te-o hipnotizat si muit ca pe un fraier ce esti, sclavule!!!
Mihai22-2-2013, 8:35
persoanele ce au sunat trebuiau sa plateasca despagubirile, iar nu institutia; asta ca sa invete minte sa gandeasca si cu creierul lor propriu si personal :D
calin22-2-2013, 7:39
Un sfat,atunci cind va suna gunoaiele astea nu uitati sa sa va notati cu cine vb sau sa inregistrati convorbirea si sa ii tratati asa cum merita .Majoritatea oamenilor le vorbesc frumos la pers a 3-ia incercind sa explice. MARE GRESALA. La aceste gunoaie tre sa le vorbesti ca la niste recuperatori ,la per-tu cit mai scirbos cu putinta ca la niste scursuri ale societatii care-si cistiga banii haituind oamenii.
Sunnyday21-2-2013, 20:46
Mishu, nu prea intelegi multe din lumea asa, zi drept. Si-ti spun si de ce, pentru ca ai cultura generala 0. Traumele se demonstreaza prin expertiza psihologica, ea aratand aat cauza, cat si efectele! Ce treaba are sula cu prefectura? Din moment ce femeia a primit 50 de telefoane, asta e hartuire si punct. Putea fi si Bonnie si Clyde acolo (am uitat ca n-ai cultura) ca n-are nici un fel de relevanta asupra a ce s-a judecat si ce se discuta aici ce-a facut in trecut.
Si din moment ce fetita aia a auzit, la 9 ani, ca are sa stea pe strada, clar e si asta o problema. Ca e copil si ala de a facut asta are iq specific retardului usor.
P.S: inainte sa te simti atat de destept si sa incerci sa si dovedesti asta, gandeste-te ca esti foarte agramat - iar gramatica e o chestie de nivel gimnazial. Asa ca da-te destept cel mult in fata copiilor de clase primare, pentru ca daca n-ai fost capabil sa inveti chestii atat de banale, precum limba de o vorbesti de o caruta de ani, e clar cam care ti-e nivelul.
Hai fii sincer, tu esti ala de suna fetita, nu?
mgd21-2-2013, 19:12
Mishul esti un erou!
tu esti cel care suna? sau cel caruia ii este ciuda? nu-mi dau seama din comentariul tau....sau...tu esti banc postul? de acum nu vom mai zice banc post, vom zice mishu
PROMO: CREDIT CU DOBANDA MICA DOAR LA MISHU SUCURSALA ONLINE!
Mishul21-2-2013, 18:32
Hai frate lasati-ma iara cu povesti vanatoresti. Se trezeste cate o "victima" d;asta si brusc aduna in juru ei cireada de hulitori ai sistemului. In primul rand ca nu ne-a spus doamna victima de ce nu a raspuns la telefoane. Ea asa cinstita pana la Dumnezeu si inapoi...inteleg ca o luna de zile a fost offline.
Credit de 2100 lei? Tipa lucrand in domeniul bancar si concubinu ei fiind economist. Clar au exact profilul celor care sa ia 2.100 de lei credit pe 10 ani.
Nu aflam mai multe detalii despre povestea veche dintre ea si bancpost cand pare ca ar fi fost in datorii fata de banca cu vreo 5.000 de lei.
Si asta cu trauma copilului cauzata de telefoanele primite de la bancpost. Trebuie sa ai multe minte lipsa ca sa crezi asa ceva. Sunt curios nevoie mare cum a demonstrat ea in instanta ca traumele copilului sunt cauzate de niste telefoane primite. Cum a demonstrat ca traumele nu existau dinainte sau nu au fost facute intentionat dupa, tocmai pentru a servi ca argument la actiunea din instanta.
Romaniste clasice.
simtul civic21-2-2013, 18:13
si hahalerele de la Top Factoring trebuie dati in judecata pentru hartuire si amenintari
Costin21-2-2013, 17:14
Pare interesant cum o angajata BCR lucreaza impotriva sistemului
Gogo21-2-2013, 16:53
Aaaa , inca ceva .. Se scrie sa-l , cu cratima ... asa cum se scrie si ma-ta.
Gogo21-2-2013, 16:50
@holo : esti cretin omule ? Tu nu vezi ca a precizat ca a platit in fiecare luna , avand o singura intarziere.

Cireste tot ce scrie , handicapatule , inainte sa comentezi ceva.
Oamenii ca tine ar trebui gazati.
holo21-2-2013, 16:10
nu trebia sa ia credit daca nu poate sal plateasca. banca tre sa faca recurs si femeia sa plateasca pentru denigrare.
Balan Adrian21-2-2013, 15:26
Hmm, mi-ati dat o idee buna cu chestia asta, acum cativa ani ati scris un articol in care am prezentat o inregistrare cu unul din acesti functionari Bancprost, pentru care Cluj-Napoca si Campia Turzii erau acelasi lucru. Eu am peste 100 inregistrari cu aceste gunoaie umane, sunt curios ce despagubiri as primi, mai ales ca exista precedent acum :)
adc21-2-2013, 15:23
"O sunau și îi spuneau să familia ei va [...]" Să manancă și gura la stiri-dă-cluj. Grava-i mare cand deontologia rasuna pe calea webului.
jeclas21-2-2013, 14:57
Foarte bine. Felicitarile mele!!! Cei de la banca nu au voie sa te sune personal sa iti spuna astfel de lucruri. Ma bucur ca ai castigat procesul
Dan21-2-2013, 14:53
Aceasta este o parabola a capitalismului. Felicitari mamei fetitei ca nu s-a lasat infranta!

Cele mai citite ştiri din Social

198 vizualizări
20-8-2018, 11:57
Cluj: Șofer certat cu logica. Era să lovească un biciclist - VIDEO» Vezi tot
85 vizualizări
20-8-2018, 11:16
Accident pe strada Oașului: ”M-am aplecat să iau telefonul pentru a răspunde și...” - FOTO» Vezi tot
66 vizualizări
20-8-2018, 10:25
Parcare de ”barosan”, pe Aleea Bizușa din Cluj-Napoca - VIDEO» Vezi tot
50 vizualizări
18-8-2018, 22:39
Cluj: Bătaie în grup la un semafor din Mărăști - VIDEO» Vezi tot
47 vizualizări
20-8-2018, 11:57
Cum s-a ales cu dosar penal un tânăr tras pe dreapta de polițiștii clujeni» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?