Bancpost Dej a TERORIZAT PSIHIC o fetiță de 9 ani. O sunau și îi spuneau că familia ei va fi dată afară din casă

 

Bancpost - Sucursala Dej este obligată să achite 4.500 de euro despăgubiri pentru că a terorizat psihic o fetiță de 9 ani. 

 

Întreaga poveste de-a dreptul dramatică a pornit în 2010, când Maria Meșter a luat un credit de 2.100 de lei de la Bancpost. 

 

Femeia și-a plătit în fiecare lună ratele la bancă, dar cu toate acestea a fost stresată cu sute de telefoane de funcționarii băncii. Pentru că Maria nu le-a mai răspuns pe telefonul mobil, aceștia au început să sune pe telefonul fix, într-o lună de circa 50 de ori. ”Am avut o singură întârziere la plata împrumutului, fiind vorba de rata achitată în luna ianuarie 2010. Au continuat să mă contacteze pe telefonul fix la care răspundea fiica minoră, față de care angajații băncii aveau o atitudine violentă și agresivă, subliniind că am datorii financiare importante, iar în caz de neplată se va proceda la evacuarea din locuință a familiei”, a povestit Maria Meșter.

 

Teodora, fetița femeii, a fost supusă unei expertize, iar medicii au stabilit că a fost traumatizată psihic în urma telefoanelor în care i se spunea că ”familia ei putea să doarmă în stradă”. ”A reieșit că reacția anxioasă a fost generată de o situație existențială cu care a fost confruntată - telefoane insistente primite”, se arată în experiza medicilor prezentă la dosar.

 

Ştiri de Cluj a intrat în posesia sentinţei 3454/219/2010 a Judecătoriei Dej, prin care Bancpost a fost obligată să achite 25.000 de euro către Alina Maria Meşter şi fiica acesteia Daniela Teodora. 

 

În mod neîndoios, activitatea culpabilă de imputare sistematică a unor datorii bancare, devenită cu adevărat şicanatoare la adresa reclamantei Alina Maria Meşter, combinată cu înscrierea de informaţii negative pe seama acesteia în evidenţa Biroului de Credit în baza unor informaţii incorecte, conduită ilicită constatată de organele cu atribuţii în domeniul protecţiei consumatorului, a ajuns să lezeze, atât sentimentul intern de preţuire, cât şi aprecierea şi stima şi respectul, într-un cuvânt DEMNITATEA reclamantei Alina Maria Meşter ...

 

Pe de altă parte, şocul emoţional prin care a trecut reclamanta Alina Maria Meşter a fost amplificat de suferinţa sufletească a fiicei sale minore produsă de interpelările telefonice din partea angajaţilor băncii”, se mai arată în sentință.

 

Este evidentă puternica traumă psihică încercată şi de către minora Daniela Teodora, un copil pe atunci în vârstă de zece ani a cărui viaţă sufletească a fost zdruncinată grav în perioada în care angajaţii pârâtei au insistat în permanenţă cu telefoane, discutând inclusiv cu fetiţa despre aşa zisele datorii ale mamai către bancă, emoţiile trăite afectându-i în mod negativ participarea la viaţa socială şi de familie”, au mai apreciat judecătorii. 

 

Bancpost SA a mai fost sancţionată de OPC Cluj, din cauza faptului că a înscris-o abuziv pe Alina Maria Meşter la Biroul de Credite, loc unde sunt contabilizaţi toţi datoricii României, cu suma de 5.000 de lei.

 

Reprezentanţii Bancpost au atacat procesul verbal de sancţionare la Judecătoria Dej, care prin sentinţa 1460/2011 a respins cererea şi a constatat că procesul verbal al OPC este legal. 

 

Femeia nu s-a lăsat intimidată și a dat în judecată banca, iar Judecătoria Dej i-a dat dreptate, obligând Bancpost să achite 25.000 de euro despăgubiri, pentru că au traumatizat psihic un copil de 9 ani.

 

Recursul a redus din valoarea despăbugirilor, până la cuantumul de 4.500 de euro, 2.500 de euro pentru Maria Meșter și 2.000 de euro pentru fetița ei de 9 ani. 

 

Verdictul Tribunalului Cluj este definitiv, scrie Evz.ro, în ediția print.

Comentarii Facebook