Autostrada inaugurată vineri a DISTRUS complet traficul rutier în Baciu - FOTO

 

Traficul rutier în Baciu este calamitat de deschiderea tronsonului de autostradă de la Gilău la Nădășelu. Acum, toate TIR -urile vin de la Turda și au găsit o nouă cale de a merge spre Moldova. 

 

Consecința, cei 12.000 de locuitori din Baciu sunt ”prizonieri” pe drumul spre Cluj-Napoca. Primarul comunei, ​​​​​​​​Ioan Florin Mureșan, cere factorlor de decizie să direcționeze ”acest trafic pe autostradă către Turda, cu direcția Turda – Vâlcele – Centura de ocolire a Clujului”.

 

Către:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Prefectura Județului Cluj

Inspectoratul de Poliție județean Cluj

Primăria Cluj-Napoca

 

​Stimați conducători responsabili ai instituțiilor mai sus menționate!

 

În calitatea mea de primar al comunei Baciu vă adresez acest Apel disperat pentru a interveni de urgență în scopul salvării de la sufocare și paralizie a comunității noastre, formate din 12.000 de locuitori. Demersul nostru, cu caracter de urgență, survine în urma unui fenomen pe care l-am anticipat și asupra căruia am tot avertizat autoritățile competente că se va produce și va afecta grav siguranța circulației și calitatea vieții pe raza comunei noastre.

 

Este vorba de transferul traficului greu care merge către Moldova și Maramureș prin comuna noastră, după darea în folosință a tronsonului de autostradă Gilău – Nădășelu. După cum arată și imaginile făcute în dimineața zilei de 1 octombrie 2018 traficul spre Cluj Napoca este paralizat și de multe ori blocat din cauza faptului că șoferii camioanelor și mașinilor de mare tonaj ies de pe autostradă pentru a tranzita comuna Baciu, intrând în Cluj Napoca și traversând municipiul prin zona B-dului Munci, direcția centura Muncii – Apahida.

 

Alegerea acestui traseu, indicat inclusiv de GPS, pentru că e mai scurt, generează efecte grave asupra poluării comunității noastre cu noxe și gaze de eșapament; blochează traficul auto și pietonal al cetățenilor și locuitorilor noștri, mai ales în cursul dimineții și va conduce la provocarea unor accidente rutiere, care sperăm să nu-i rănească pe oameni.

 

Iată de ce vă solicităm, stimați conducători responsabili ai instituțiilor mai sus menționate, să:

 

1. dispuneți de urgență limitarea, în intervalul orar 7,00 – 9,00, în zilele lucrătoare, a accesului traficului care vine pe autostradă, de la Nădășelu către Gilău.

2. direcționați acest trafic pe autostradă către Turda, cu direcția Turda – Vâlcele – Centura de ocolire a Clujului.

 

Fac un apel către domnul primar al municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, să se alăture Apelului nostru, întrucât toată viziunea și strădania domniei sale de protejare a cetățenilor clujeni de efectele nocive și periculoase ale traficului greu prin oraș sunt anulate în acest moment. Poluarea, riscurile și provocările traficului greu îi afectează în aceeași măsură pe băceni și pe clujeni, iar autoritățile alese de cetățeni au datoria să-și unească eforturile pentru a le satisface interesele.

Sunt convins că Apelul nostru va fi ascultat și soluționat ca atare.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Primar

​​​​​​​​Ioan Florin Mureșan

Comentarii Facebook