Adjunct la Poliția Cluj, pe Judiciar și Economic, a fost numit un polițist fără experiență în așa ceva

 

Comisarul șef Constantin Ilea, cel care a condus Serviciul de Informații și Protecție Internă Cluj din cadrul MAI, a fost numit adjunct al Poliției Cluj.

 

Constantin Ilea este apropiat de chestorul Gelu Oltean, fost șef al Serviciului de Informații a Ministerului de Interne, care este cercetat de DNA într-un dosar de corupție și, conform unor surse, a fost recomandat pentru funcția de adjunct de prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan. 

 

Constantin Ilea s-ar fi dus, pe baza acestei recomandări, la București împreună cu fostul șef al Poliției Cluj, Tudor Grindean, și a acceptat numirea în funcție cu acordul conducerii Ministerului de Interne. Interesant este că soția lui Tudor Grindean lucrează la Prefectura Cluj, încă de când acesta ocupa funcția de șef al IPJ Cluj. Unele surse susțin că a fost angajată pe baza relației foarte apropiate pe care atât Grindean, cât și prefectul Vușcan o au cu Ioan Rus, fostul ministru de Interne și cel care conduce din umbră. 

 

Ilea a fost numit numai temporar în funcția de adjunct al șefului IPJ Cluj, urmând ca după 6 luni să se organizeze concurs pentru numirea în funcție. Acesta nu are, însă, experiență în domeniul judiciar sau economic, domenii de care va răspunde și pe care le va coordona în calitatea sa de adjunct. 

 

Numele lui Constantin Ilea apare și într-un dosar de corupție al lui Horia Uioreanu. Citiți mai jos despre acest caz.

 

Șeful SIPI Cluj vrea să ajungă adjunct la IPJ Cluj! Ilea primea ”teme” de la omul care aduna șpaga pentru Uioreanu

Comentarii Facebook