10 rromi au murit in ultimii 5 ani pe rampa de la Pata Rat, striviti de masinile de gunoi

10 oameni au murit in ultimii 5 ani pe rampa de gunoi de la Pata Rat. Reprezentantul rromilor care locuiesc acolo spune ca autoritatile ar trebui sa faca mai multe pentru ei.

Nicusor Lacatus a declarat pentru Stiri de Cluj.ro ca accidentele sunt frecvente, deoarece oamenii sunt disperati si se lupta in fiecare zi pentru supravietuire. "E vina oamenilor de aici pentru ca se apropie prea tare de masinile de gunoi. Acuma a murit si aceasta femeie, dar in ultimii 5 ani au murit aici 10 oameni", a mai spus Lacatus.

Reprezentantul rromilor sustine ca primaria ar trebui sa faca mai multe pentru a-i muta pe oamenii care locuiesc pe rampa si pentru a le oferi o alternativa. "Nu fac nimic. Vin si ne vad din cand in cand si dupa aceea pleaca linistiti. Solutia ar fi sa le ofere un loc de munca oamenilor de aici", a mai afirmat Nicusor Lacatus.

Rromii s-au aciuat pe rampa de la Pata Rat imediat dupa Revolutie si au format cartierul Dallas, situat la baza rampei. In ultimii ani, comunitatea a crescut asa ca rromii s-au mutat in rampa si locuiesc in cocioabe improvizate din carton chiar intre gunoaie.

 

Citeste si articolul

O tanara de 23 de ani a murit la rampa de gunoi de la Pata Rat, dupa ce a fost calcata de un utilaj greu

Comentarii Facebook