Care este cel mai bun exercițiu pentru creier

 

Musculatura este tonifiată de exercițiile fizice, dar acestea antrenează și creierul.

 

Cercetătorii au descoperit că orice tip de exercițiu fizic care îți crește ritmul cardiac și te face să transpiri pentru o perioadă de timp, precum exercițiile de aerobic, are un impact important asupra creierului.

 

Exercițiile de aerobic sunt benefice atât pentru inimă, cât și pentru creier”, spune unul dintre cercetători, citat de businessinsider.com.

 

Specialiștii recomandă, pentru îmbunătățirea memoriei, efectuarea regulată a oricărui exercițiu de aerobic, timp de cel puțin 45 de minute.

 

Un studiu efectuat pe pacienți cu depresie a arătat că 30 de minute de mers pe banda rulantă, timp de 10 zile consecutive, le-a îmbunătățit semnificativ starea. Un alt studiu publicat în British Journal a demonstrat că, în cazul persoanelor trecute de 50 de ani, cele mai bune rezultate se obțin prin combinarea exercițiilor de aerobic cu cele de rezistență.

 

O cercetare, făcută publică la începutul lunii mai, a descoperit că, la adulții cu vârste cuprinse între 60 și 88 de ani, 30 de minute de plimbare, 4 zile pe săptămână, timp de 12 săptămâni, întăresc conexiunile într-o zonă a creierului, implicate în pierderea memoriei.

 

Joe Northey, de la Universitatea din Canberra, spune că aceste studii indică faptul că orice persoană, a cărei stare de sănătate îi permite, ar trebui să facă 45-60 de minute de exerciții de aerobic pe zi, câte zile pe săptămână poate.

Comentarii Facebook