Victor Ponta face un anunț TRIST despre soarta Autostrăzii Transilvania

 

Premierul Victor Ponta crede că Autostrada Transilvania ar putea fi finalizată numai din fonduri private, urmând să fie instituită o taxă.

 

Ponta a fost întrebat într-o emisiune de la Realitatea TV, dacă proiectul va continua, dar a spus că: ”Acolo e o mare problemă. Nu poate continua numai pe fonduri bugetare, dar poate continua pe parteneriate public - private. Adică pe autostradă în concesiune”.

 

Despre porțiunea Gilău - Suplacu de Barcău, unde statul a investit deja 300 de milioane de lei, primul ministru a precizat că: ”Acolo situația este de a găsi un alt contractor care să continue lucrarea și să punem cu barieră”. 

 

În schimb, Victor Ponta s-a declarat un mare fan al unei autostrăzi de la Târgu Mureș - Iași. ”Este o autostradă foarte importantă. Eu sunt fan. Marea problemă este că este o autostradă foarte scumpă, pentru că trece peste munte și că nu există nici pe fonduri europene în acest moment o soluție de finanțare. Dacă se găsește o soluție de parteneriat public - privat, ar fi o soluție extraodinară să unești Transilvania cu Moldova”, a precizat premierul Victor Ponta. 

 

 

Comentarii Facebook