Spaga de la FANY a ajuns la Consiliul Județean Cluj! Cine a luat BANII și de ce? - EXCLUSIV

 

Procurorii DNA Cluj au reușit să dovedească faptul că șpaga de la FANY ar fi ajuns și la Consiliul Județean Cluj, unde consilierul președintelui instituției a luat bani pentru a ajuta firma de transport la licitație.

 

Se mai reține în actele de inculpare, exclusiv în ce privește pe inculpatul Casar Eronim Ștefan, săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență în contextul în care la sfârșitul lunii decembrie 2013, acesta a apelat la sprijinul unui funcționar din cadrul Consiliului Județean Cluj pentru a-l determina ca prin influența de care acesta se bucură, funcțioar care este suspect în această cauză penală și care a fost audiat în cursul zilei de ieri (vineri, 14 martie) și a recunoscut împrejurările pe care le relatează și care sunt consemnate și fac obiectul inculpării. 

 

Inculpatul Cadar a apelat la acest funcționar, i-a solicitat să intervină la membrii comisiei paritare de la nivelul Consiliului Județean Cluj, primițându-i suma de 10.000 de euro dacă va reuși să persuadeze pe aceștia pentru a emite propunerea de atribuire a licențelor în forma în care actele veniseră de la București în prima etapă a licitației, care după cum am arătat fusese deja aranjată de maniera la care au convenit inculpații. 

 

Se reține că din această sumă de 10.000 de euro, inculpatul a plătit acestui suspect-funcționar în cadrul CJ Cluj, suma de 6.000 de lei până în prezent”, susțin procorurii DNA Cluj.

 

În momentul audierilor, inculpații nu și-au recunoscut vina.

 

 

Funcționarul despre care vorbesc procurorii DNA este Răzvan Pop, șeful de cabinet al președintelui Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Din comisia paritară de la CJ Cluj fac parte Octavian David, angajat al Serviciului Transporturi de la CJ Cluj, şi Daniela Moghioroş, de la Autoritatea Rutieră Română Cluj. Surpriză, în data de 23 decembrie 2013, Consiliul Judeţean Cluj a votat în favoarea acordării licenţelor de transport în sensul dorit de Fany.

 

Interesant este că, acum, Prefectura Cluj a anulat această hotărâre a CJ Cluj pentru că ar fi existat o ”eroare uman”. Citește AICI detalii.

 

Patronul Fany, Ștefan Cadar, a fost ajutat în trucarea licitației de directoarea Direcţiei Licenţe de Transport din cadrul ARR, Daniela Dobrilă. Aceasta a primit mită de la Ştefan Cadar un autoturism VW Polo, un televizor LCD Samsung, boxe Sony, suma de 10.000 de lei, dar și două laptopuri Apple.

 

Ștefan Cadar chiar a locuit la București, la domiciliul Danielei Dobrilă, în timp ce aceasta îi oferea ”consiliere” și documente pentru a truca licitația pentru atribuirea transportului județean în Cluj.

 

Răzvan Pop, șeful de cabinet al președintelui CJ Cluj, este cercetat în stare de libertate, dar patronul Fany a fost arestat pentru 30 de zile.Soția acestuia și directoarea de la ARR sunt arestate la domiciliu.

 

Patronul FANY a fost ARESTAT! Soția lui Ștefan Cadar și șefa de la ARR, AREST la domiciliu

Comentarii Facebook