Primăria Cluj-Napoca ATACĂ FANY. Va da în judecată FANY pentru că oprește în stațiile RATUC

 

Consilierul local Radu Moisin, fostul primar interimar al orașului, propune ca municipalitatea să dea în judecată companiile private de transport care folosesc stațiile RATUC.

 

Radu Moisin a declarat că, potrivit avizului emis de Ministerul Transporturilor, companiile private de transport care operează pe traseele județene pot opri numai la autogara Beta.

 

Consilierul PDL Radu Moisin a cerut Consiliului Județean Cluj ca, în cazul în care nu se respectă legea, să nu semneze contractele cu firmele de transport private care operează în județul Cluj.

 

În primul rând au început să circule înainte de semnarea contractului. De asemenea, nu respectă locațiile. Spre exemplu cei care fac cursa Cluj-Napoca - Baciu au voie să oprească numai la autogara Beta, dar ei vin până în Piața Mihai Viteazu. Aceeași firmă ar trebui să folosească numărul 48 pe ruta de Baciu, dar folosește numărul 31b”, a spus Radu Moisin.

 

Consiliul local  a aprobat ca ”Compania de Transport Public să deschidă acțiuni în răspundere civilă delictuală pentru prejudicile cauzate prin faptul că stațiile RATUC sunt în mod constant ocupate de autobuzele altor firme private, iar călătorii nu au posibilitatea să se îmbarce. Un caz concret este în Piața Viteazu”.

 

Propunerea a fost aprobată de Consiliul Local Cluj-Napoca, iar USL Cluj s-a împotrivit.

 

Conform unor surse, această inițiativă vizează firma Fany, care operează transportul între Cluj-Napoca și Florești și Cluj-Napoca - Apahida. ”Ei au deschis acțiune în instanță pentru a bloca intrarea RATUC în Baciu. Acum, autobuzele circulă goale și vizează să obțină despăgubiri. Municipalitatea încearcă să dea acum o palmă Fany și să obșige compania să respecte traseele câștigate la Consiliul Județean Cluj”, a precizat sursa citată.

 

Consilierul PSD Cluj, Claudia Anastase, a declarat că nu crede că firma ar trebui să fie dată în judecată, ci ar trebui ca reprezentații Fany să fie chemați la discuții.

 

Emil Boc a precizat că susține propunerea lui Radu Moisin.

 

Firma privată Fany este acuzată că foloseste ilegal stațiile RATUC din Piața Mihai Viteazu și din Mănăștur. Fany ar avea dreptul să oprească la autogara Beta sau pe strada Bucium, conform licitației de la Consiliul Județea Cluj. Cu toate acestea, compania oprește în tot orașul.

 

Fany atacă RATUC și urmărește să pună mâna pe DESPĂGUBIRI? În Baciu, autobuzele nu mai opresc în stații

Comentarii Facebook