Peter Eckstein-Kovacs a semnat o petitie impotriva exploatarii cu cianuri de la Rosia Montana


Consilierul prezidential Peter Eckstein-Kovacs a semnat la Cluj-Napoca o petitie prin care i se cere ministrului Culturii, Kelemen Hunor, sa retraga certificatul de descarcare arheologioca, pentru masivul Carnic.

Petitia a fost initiata de Asociatia Transilvania Verde si se opune lucrarilor de exploatare a aurului de la Rosia Montana de catre compania Gabriel Resources.

Peter Eckstein-Kovacs a semnat petitia in Piata Unirii din Cluj-Napoca si a declarat ca proiectul de la Rosia Montana este pagubos pentru Romania.

"Imi face mare placere sa semnez apelul celor de la Asociatia Transilvania Verde, prin care protesteaza impotriva investitiei de la Rosia Montana. Este o pozitie de a mea arhicunoscuta, pe care o repet de cate ori trebuie sa o repet, pentru ca este o afacere paguboasa pentru Romania. Eu sper ca nici toamna asta, nici in toamna viitoare si nici la Zilele Maghiare din 2023 nu vom avea parte de cianuri, nici la Cluj, nici la Rosia Montana", a declarat Peter Eckstein-Kovacs.

Asociatia Transilvania Verde a adunat semnaturi, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, pentru a-l forta pe ministrul Kelemen Hunor sa retraga certificatul de descarcare arheologica pentru masivul Carnic, certificat vital pentru demararea lucrarilor de exploatare a aurului cu cianuri.

 

Vezi si...

Traian Basescu: Romania are nevoie de proiectul Rosia Montana. Stam pe o avere si nu o exploatam!

Protest impotriva cianurilor de la Rosia Montana, in Piata Unirii! Militantii au cerut demisia lui Kelemen Hunor, Boc si Basescu VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook