Ministrul de Interne francez, în vizită la Cluj-Napoca

 

Primarul Emil Boc a avut astăzi, 13 septembrie 2012, o scurtă întrevedere cu o delegaţie franceză condusă de ministrul de Interne al Republicii franceze, Manuel Valls, şi de ministrul-delegat pentru Afaceri europene, Bernard Cazeneuve.

 

Cei doi vizitează se află la Cluj pentru un proiect francez elaborat în colaborare cu o şcoală din Câmpia Turzii. Din delegaţia franceză au făcut parte 13 persoane, printre care şi E.S. Philippe Gustin, ambasadorul Franţei în România.  

 

Primarul Emil Boc a întâmpinat delegaţia în această dimineaţă la sosirea pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi i-a asigurat pe oficialii francezi că la nivelul municipiului Cluj-Napoca sunt îndeplinite toate eforturile pentru integrarea eficientă a romilor în comunitate. Primarul municipiului Cluj-Napoca a explicat că planul de acţiune al municipiului pe termen lung are la bază memorandumul semnat cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) care oferă cadrul de cooperare şi facilitează colaborarea pentru a îmbunătăţi acoperirea, adecvarea, eficienţa costurilor şi impactul incluziunii sociale a locuinţelor sociale în Cluj, cu scopul de a oferi exemple funcţionale, de referinţă şi obiective pentru îmbunătăţirea locuinţelor sociale pentru beneficiul altor oraşe şi ţări. Memorandumul are la bază trei componente principale în ceea ce priveşte integrare romilor: şcoală, casă şi loc de muncă.  

 

Relaţia specială care există între Primăria municipiului Cluj-Napoca, Institutul Francez şi consulatul onorific francez din Cluj-Napoca garantează deschiderea pe care municipiul o are în tot ceea ce priveşte romii, cetăţeni europeni cu drepturi depline. Consider că secretul în ceea ce priveşte integrarea comunităţii rome porneşte de la nivel local deoarece aici putem aduce în aceeaşi echipă toţi factorii care se pot implica eficient şi pot aduce soluţii pentru rezolvarea tuturor problemelor cu care se confruntă la ora actuală această comunitate”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Ministrul de Interne francez, despre romi: Nu putem primi toată mizeria Europei

Comentarii Facebook