rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Klaus Iohannis susține că ”PSD votează legi cu dedicație pentru Dragnea, este inadmisibil”

   

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că modificarea Codurilor Penale este ”inadmisibilă”.

 

Șeful statului a spus că se va folosi de toate prerogativele funcției sale pentru a acționa.

 

Acum viteza ca viteza. Am mai avut situații când s-a votat noaptea, nu vreau să repet ce s-a spus atunci despre viteză. Rezultatul mă întristează. Vedem cu tot mai multă claritate că PSD nu doar încearcă să amputeze puterile președintelui, ci și puterile justiției, ceea ce este foarte, foarte grav. Vedem, totuși, ceva nemaiîntâlnit. PSD votează legi pentru șeful lor, votează legi cu dedicație pentru Dragnea, ceea ce este pur și simplu inadmisibil”, a declarat șeful statului.

 

Dacă citim aceste modificări la codul de procedură penală vedem că multe sunt făcute cu dedicație, altele clar pentru a opri procurorii din investigație. Este inadmisibilă această abordare și evident că voi folosi prerogativele constituționale pentru a solicia o îmbunătățire a acestui text”, a adăugat Iohannis.

 

Președintele a spus că și ambasadorii sunt îngrijorați de modificarea legilor justiției. 

 

Pot să fiu foarte franc. Toți mă întreabă despre aceste modificări. Nu am intrat în detalii, pentru că procedura nu este finalizată, însă pot să vă confirm că toți musafirii mei s-au interesat și sunt foarte îngrijorați de această abordare a PSD care s-a votat aseară foarte târziu”, a mai spus Iohannis. 

 

Despre semnarea actului de revocare a șefei DNA, președintele a spus ”și această săptămână este dedicată cititului” motivării Curții Constituționale și că nu a luat încă o hotărâre, conform Digi24. 

 

Proiectul PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului de procedură penală a fost votat luni seară, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, după mai multe ore de dezbateri. Proiectul a fost adoptat cu 175 de voturi „pentru”, 78 „împotrivă” şi o abţinere.

 

Şedinţa de plen s-a desfăşurat în absenţa lui Liviu Dragnea şi a fost condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Gabriel Vlase, care a fost propus de preşedintele Klaus Iohannis la conducerea Serviciului de Informaţii Externe.

 

PNL şi USR au anunţat că vor ataca legea la Curtea Constituţională.

19-6-2018, 17:36
46 vizualizări
1 comentarii
hm !20-6-2018, 0:55
Sasul se face mai nou de ras zilnic. Stiau romanii ca nu prea le are cu politica dar nici chiar asa! Si bocul a fost mai bun!

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

1706 vizualizări
14-11-2018, 23:22
Clujul cumpără WC -uri publice cu 50.000 de euro bucata» Vezi tot
813 vizualizări
14-11-2018, 23:06
Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și premierul Marii Britanii a fost anulată» Vezi tot
674 vizualizări
15-11-2018, 10:48
Primăria anunță achiziția a altor 60 de autobuze Mercedes pentru transportul public din Cluj-Napoca. Când se livrează FOTO» Vezi tot
241 vizualizări
8-11-2018, 17:56
Dragnea, atac la adresa lui Iohannis: Avem un președinte fake» Vezi tot
207 vizualizări
14-11-2018, 17:11
Explicația HALUCINANTĂ a lui Florin Iordache, după ce a făcut semne obsene în Parlament: Vi se pare» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?