Hotelul Continental din Cluj-Napoca și-a schimbat proprietarul. Cât costă restaurarea? - EXCLUSIV


Hotelul Continental din Cluj-Napoca și-a schimbat proprietarul și a fost cumpărat astăzi de un om de afaceri.

Hotelul a fost achitat. De astăzi este proprietatea firmei Napocamin. Vom face acolo o investiție de circa 7 - 8 milioane de euro, în condițiile în care vom lucra în regie proprie la partea de structură și cu specialiști din afară pentru lucrările de artă”, a declarat Ioan Bene, noul proprietar al hotelului Continental.

Ioan Bene a explicat pentru Știri de Cluj că renovarea făcută de experți din Austria ar costa 15,5 milioane de euro. ”Am primit un deviz de la experți în restaurare din Austria și au avansat suma de 15,5 milioane de euro. Este mai mult decât am preconizat noi, așa că vom merge pe sistemul anunțat. Vom lucra cu muncitorii nostri la lucărările de structură și cu specialiști din Austria sau Ungaria la lucrările de stucatură”, a mai spus Bene.

Tranzacția s-a făcut de ziua omului de afaceri clujean. ”A fost o coincidență. Nu a fost nimic aranjat. Am așteptat să se definitiveze și poziția Consiliului Local Cluj-Napoca, care putea să se prevaleze de dreptul de preempțiune și să cumpere clădirea. S-a nimerit ca actele să fie semnate de ziua mea”, a mai spus omul de afaceri.

 

Viitorul hotel se va numit cel mai probabil New York, deoarece numele ”Continental” este înregistrat la OSIM.

Citește AICI un interviu cu noul proprietar al hotelului Continental.

Hotelul va avea 36 de apartamente de lux și la subsol va fi amenajat și un club.

 

Cum arăta Hotelul New York în epoca de glorie? Acum a scăpat de deveni MALL - FOTO de ARHIVĂ

Comentarii Facebook