Cum se va numi Hotelul Continental? Interviu cu Ioan Bene, cel care a cumpărat imobilul - EXCLUSIV

 

Hotelul Continental a fost cumpărat de Ioan Bene pentru suma de 5 milioane de euro cerută de proprietar. Investiția care va urma va fi una masivă.

 

Ioan Bene a povestit într-un interviu acordat Știri de Cluj că hotelul va fi păstrat, urmând să fie create 36 de apartamente de lux. De asemenea, va fi deschis un club de noapte la subsol și o terasă grandioasă pe acoperiș.

 

Știri de Cluj: Hotelul Continental este un simbol al Clujului. Cum îl veți modifica și amenaja?

 

Ioan Bene: O să fie și parte de hotel și altele cu multiple funcțiuni, o zonă de evenimente, club la subsol. Parterul și etajul vor fi pentru evenimente, iar sus va fi o cafenea. Va fi un club jos, cafeneaua va avea o panoramă superbă, de unde se va vedea tot orașul. 

 

Vor fi evenimente de la banchete până la petreceri selecte. Nu o să ajungem să facem manele sau alte chestiuni blamabile.

 

Știri de Cluj: Ați vorbit despre un club. Unde va fi amenajat acesta?

 

Ioan Bene: Clubul va fi la subsol. Vom începe lucrările de acolo pentru că trebuie să consolidăm fundația. Este nevoie de consolidare pentru ca de 100 de ani acest hotel nu a fost niciodată revizionat. 

 

În subsol va fi clubul. Se va escava manual sub toată clădirea. Înalțimile de acum sunt variabile în subsol. De la 2,9 metri și până la 5 metri, dar trebuie să ajungem la o înălțime pe margini de 5 metri, iar centrul să fie de 7 metri. Mare parte a fundației trebuie consolidată. Hotelul a fost construit în 1880, iar acum lucrurile stau cu totul altfel.

 

Știri de Cluj: Va mai funcționa și un hotel în actuala clădire?

 

Ioan Bene: În principiu vom avea 36 de apartamente de lux, de 5 stele, și aproximativ alte 20 de camere. Vor fi mai puține decât acum, dar făcute altfel. Ele astăzi nu îmbracă ceea ce ar trebui să îmbrace. Sunt camere de hotel de 2 pe 3 metri și cu baie pe hol. Noi vom face totul la standarde de lux. Va fi un hotel emblemă al Clujului, care să satisfacă gusturile celor care vor lucruri rafinate.

 

Știri de Cluj: Ați pomenit și de o terasă. Unde va fi amplasată? 

 

Ioan Bene: Acoperișul are acum o înălțime de șase metri și jumătate și poți lucra acolo pentru a face o terasă și vei avea panorama orașului. Tot acoperișul trebuie dat jos. Trebuie pus altul tot din tablă zincată, care va corespunde perioadei eclectice. Acum acoperișul are o pantă de 45 de grade, dar în timpul lucrărilor vor face unele modificări și se va ajunge la o terasă normală. De aceea trebuie să facem consolidări la imobil, pentru a putea să îl și modernizăm. 

 

Știri de Cluj: În privința numelui ce decizie ați luat? Va rămâne numele Continental?

 

Ioan Bene: Numele Continental este luat la OSIM, dar vom merge pe varianta New York. Clubul ar putea să aibă numele ”Conti”, dar vom analiza acest lucru. Este posibil ca și clubul de la subsol să poarte numele hotelului.

 

Știri de Cluj: Ce sumă veți investi în lucrările de renovare?

 

Ioan Bene: Dacă ne implicăm direct și noi, de la betoane până la muncitori, am cheltui circa 7,5 milioane de euro. Dacă facem în regie proprie și îi aducem din afară pe specialiști, din Ungaria și Austria pentru stucatură, iar noi să facem munca grea, atunci ne vom încadra în acești bani. Noi avem firmă de construcții și am putea lucra în regie proprie la munca brută. Specialiștii în restaurare se vor ocupa de detalii.

 

Investiția este una mare, un total de 12,5 milioane de euro. Dacă e să acoperim investiția ar trebui să avem 12 ani, ceea ce nu e fezabil pentru nicio afacere. Numai că nu am cumpărat hotelul neapărat ca să acoperim investiția. Este un lucru unic și se întâmplă probabil o dată în viață să poți participa la un astfel de proiect. Nu se compară cu alte investiții.

 

Sincer am făcut totul și pentru că cineva trebuia să se implice și sp redea glorie acestui imobil emblematic.

Comentarii Facebook