Emil Boc, CITAT de DNA in referatul de arestare al Elenei Udrea. Ce spune fostul premier

 

Referatul DNA de arestare a Elenei Udrea menționează și numele lui Emil Boc.

 

"Din probatoriul testimonial rezultă că pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului ministru Emil Boc, a lui Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase şi Gheorghe Ştefan", se arată în referatul procurorilor DNA în dosarul Microsoft. 

 

Hotărârea de guvern este cea prin care s-a aprobat cumpărarea licențelor Microsoft. În acea perioadă, premierul României era Emil Boc.

 

Procurorii au stabilit că beneficiarii banilor din acest contract erau Sandu, Dorin Cocoş şi PDL, care a beneficiat de plata unor materiale electorale, potrivit referatului.

 

În toamna anului 2009, s-a încheiat cu Partidul Democrat Liberal un contract de prestări de servicii care avea ca obiect prestarea serviciilor de tipărire şi anvelopare a unui număr de patru milioane de scrisori electorale, numărul acestor scrisori a fost suplimentat la 8,6 milioane, stabilindu-se să se încheie un act adiţional la contractul iniţial”, susţin procurorii DNA.

 

PDL nu a mai plătit diferența de 4,6 milioane de scrisori, iar cei care le-au realizat au fost trimiși să discute cu Dorin Cocoş şi Elena Udrea, vicepreşedinte PDL. DNA susține că s-au făcut presiuni pentru a nu mai fi achitați banii.

------------------------

UPDATE

 

Fostul premier Emil Boc susține că nu știe de ce numele lui apare în referatul DNA. 

 

În anul 2009, în aprilie, când s-a încheiat acordul cadrul pentru licențele Microsoft, eram împreună cu PSD -ul la guvernare. Vreau să știți că nimeni nu a exercitat niciun fel de presiune asupra mea să se încheie acel contract. Eu nu am exercitat niciun fel de presiune asupra nimănui să se încheie acel contract. Dacă îmi amintesc bine acea hotărâre de guvern avea în spate 7 sau 8 semnături de la ministri PSD sau PDL, care erau competenți în materie și ca atare contractul s-a derulat conform prerogativelor legale stabilite de specialiști. Tot ce am discutat despre acest contract în 2009 se regăsește pe stenogramele din ședința de Guvern. Acolo au fost singurele discuții pe care eu le-am avut în legătură cu acordul cadru din 2009. Alte discuții eu nu am avut cu privire la ce s-a întâmplat în 2009. Singurele discuții purtate le-am avut în Guvern, în Guvernul din care au făcut parte PSD și PDL și îmi sunt martori cei de acolo. Altceva nu știu să vă spun. Eu nu știu alte date decât ceea ce v-am spus că știu eu”, a declarat Boc.

 

Comentarii Facebook