Cluj-Napoca: Listă de așteptare de 2 luni la Serviciul de Înmatriculări! La ce soluții se lucrează

 

După ce s-a pus capăt eternelor cozi formate în fața Serviciului de Înmatriculări Cluj, unele începute de la orele 2.00 - 3.00 dimineața, acum șoferii au dat peste problema listelor lungi de așteptare online.

 

Un șofer care a încercat să se programeze joi, 16 martie, online, a primit răspuns că dosarul lui va fi prelucrat abia în 7 mai, adică peste aproape două luni. ”Am cumpărat un Fiat din Germania. O mașină din 2011, care a fost radiată de proprietarul de acolo. Mașina a venit pe platformă și m-am trezit că pentru numerele roșii trebuie să aștept până în 7 mai. Nu pot face nimic până atunci cu mașina. Nu o pot conduce. Am înțeles că reprezentanțele auto sunt blocate din cauza acestei probleme. Spre exemplu, la Bistrița există o zi specială din săptămână când se emit numere roșii. La Cluj-Napoca de ce nu se poate face același lucru?”, se întreabă șoferul.

 

Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, cel care supervizează activitatea Serviciului de Înmatriculări Cluj (acest serviciu este subordonat Prefecturii Cluj), a declarat că vor fi luate unele măsuri pentru a mai ”calma” spiritele. 

 

În luna aprilie va avea loc la București un concurs pentru a angaja încă doi oameni la Serviciul de Înmatriculări. Nu este posibil să mai primim oameni prin detașare, pentru că nu mai sunt disponibili. Vom angaja din sursă externă doi oameni pentru a mai putea deschide un ghișeu și astfel să reducem din listele de așteptare”, a precizat Gheorghe Vușcan.

 

Angajații Serviciului de Înmatriculări Cluj procesează zilnic circa 240 de cereri venite de la populație. ”La fiecare dosar se lucrează acum circa 9 minute, dar avem în plan să facem o modificare în softuri. Acum, angajații trebuie să introducă manual toate datele din cartea de identitate a autoturismului, dar am propus să ni se permită să le importăm automat din baza de date de la RAR. Acest lucru ne-ar ajuta să reducem timpii de așteptare, pentru că am finaliza dosarele mult mai repede”, a mai spus Gheorghe Vușcan.

Comentarii Facebook