Premierul Grindeanu: Nu îmi dau demisia! Mi-au propus alte funcții importante pentru a pleca

 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că nu își va da demisia, așa cum îi cere președintele PSD, Liviu Dragnea. 

 

Vreau să le mulțumesc tuturor românilor pentru susținere. Sunt impresionat de toate mesajele primite în ultimele zile. Le mulțumesc primarilor și membrilor PSD, care m-au sunat și mi-au trimis mesaje. Aceste mesaje au însemnat foarte mult pentru mine.

 

Sunt în acest partid de 21 de ani și colegii mei din Timiș știu că le spuneam că PSD nu este pe CF -ul nimănui, nici al lui Sorin Grindeanu, nici a lui Liviu Dragnea. Forța acestui partid a stat și stă, drept dovadă alegerile din 11 decembrie, în sutele de mii de membri. Asta a caracterizat forța acestui partid în toți acești ani.

 

Inclusiv în această seară mi s-a propus șefia unor instituții ale statului, doar ca să îmi dau demisia, sau să fac parte din viitorul Guvern, ca ministru sau viceprim-ministru. 

 

Nu îmi dau demisia pentru că am obligația să mă comport responsabil față de România și față de partidul din care fac parte. Acest Guvern este Guvernul României nu al conducerii PSD. 

 

Îmi dau demisia atunci când președintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. Eu cred că este normal față de acele sute de mii de membri de partid și de cei care au votat PSD ca lucrul acesta să se întâmple. Eu nu vreau ca alte scenarii să poată să intre în discuție. Demisia mea este în momentul în care președinte Klaus Iohannis, după consultări, va spune că îl numește premier pe doamna sau domnul x sau y de la PSD. 

 

Am înțeles că eu sunt de vină pentru că nu avem diverse puncte bifate în programul de guvernare și enunțate în ședința Comitetului Executiv al PSD. Nu mă agăț de acest scaun. Nu vreau să se interpreteze că fac acest lucru. 

 

Am văzut vreo 390 spre 400 de măsuri care trebuiau făcute în primul semestru al anului 2017. Între altele, sunt de vină că nu am pus în aplicare măsuri din programul de guvernare ce aveau termen în 2018.

 

Una dintre măsurile pe care nu le-aș fi făcut a fost dezvoltarea relațiilor cu Federația Rusă. Eu știu că suntem membrii ai UE și trebuie să respectăm politicile europene.

 

Am încercat să îmi răspund de ce trebuie schimbat guvernul și am ajuns la concluzia că este dorința unui singur om de avea toată puterea. Nu văd alt răspuns”, a precizat Sorin Grindeanu, într-o conferință de presă de la Palatul Victoria.

 

Premierul a anunțat că va decide ce va face în privința demisiilor miniștrilor abia când le va primi.

 

Sorin Grindeanu a precizat că nu știe să fie exclus din PSD și că este în continuare membru în Timiș.

 

Premierul a spus că scandalul privind demiterea lui nu are legătură cu OUG 13, pragul privind abuzul în serviciu și alte propuneri controversate ale PSD. Întrebat dacă ar mai aproba o dată Ordonanța 13, premierul a spus, glumind, că ”(OUG) 14 da!”, făcând referire la OUG 14 care a anulat OUG 13, ordonanța penală dată la miez de noapte.

 

Grindeanu a spus că nu regretă că a acceptat funcția de premier, dar că nu ar mai accepta a doua oară ca toți ministrii să fie numiți de Liviu Dragnea. 

Comentarii Facebook