National/International

Ce spun liderii maghiari despre spusele premierului Tudose: Toți vor flutura lângă steagul secuiesc

   

Liderii partidelor maghiare sunt șocați de cele declarate de premierul Mihai Tudose, care a spus că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituții, atunci toți vor flutura lângă ele.

 

Kelemen Hunor, liderul UDMR, s-a arătat șocat: ”Absolut inacceptabile. Nu mă aşteptam de la Mihai Tudose, pentru că nu are antecedente, el nu avea declaraţii de acest tip niciodată de când eu îl cunosc, de aceea m-a şocat această declaraţie. În UE nu poţi să propui fără consecinţe politice reintroducerea pedepsei capitale şi după aceea să spui pentru o comunitate mai mică sau mai mare că nu eşti de acord cu ideile comunităţii respective şi se vor flutura, că vor fi spânzuraţi”, a declarat Hunor la RFI.

 

Preşedintele Consiliului Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc, Antal Arpad, așteaptă scuze publice. ”Ne-a şocat declaraţia premierului, ne aşteptam ca în anul Centenarului să existe mai multă empatie în comunităţile din România şi în rândul elitei politice, să încercăm să dialogăm, să găsim soluţii la probleme care ţin de modernizarea ţării şi de problemele specifice comunităţii maghiare. În loc de dialog, am primit ameninţări şi nu cred că este normal ca într-o ţară europeană premierul să facă astfel de declaraţi. Oriunde în Europa premierul ar fi trebuit să îşi dea demisia, asta ar fi fost consecinţa normală după astfel de declaraţii. Cerem premierului Tudose scuze publice şi o schimbare de atitudine din partea clasei politice, aşteptăm delimitări din partea preşedintelui ţării, a liderilor partidelor politice”, a spus Antal, citat de Mediafax.

 

Declarația premierul Tudose: ”Fără a minimaliza sau ignora subiectul, părerea mea este că anul acesta va fi unul al încercărilor de a băga băţul prin gard, noi să sărim la ei, ei la noi, şi anul ăsta să devină unul al certurilor, în loc să fie al unirii. Nu sunt trei mari partide, e drept că nu trebuie ignoraţi, dar eu vă spun foarte simplu: am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cât timp cântă ei acolo, la ei în curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare”, a declarat Mihai Tudose, joi seara, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

rsz_jidvei-must2018-bannerweb-144dpi_728x90_2.jpg
12-1-2018, 15:50
34 vizualizări
3 comentarii
tudosie14-1-2018, 15:20
Bai tudose fata obosita, nu te lega de fleacuri, lasa sa fluture fiecare ce vrea, tu vezi ce faci ca ai o problema cu economia.
P*** VERDE12-1-2018, 21:34
Să sugă P*** tudose!
clujean14-1-2018, 11:13
...si tu sa le s*** pu.la la toti romanii !

Cele mai citite ştiri din National/International

1183 vizualizări
23-7-2018, 14:47
Preot, referitor la fetele care poartă pantaloni: ”Sunt în pericol să rămână nemăritate” - VIDEO» Vezi tot
883 vizualizări
23-7-2018, 13:50
TOTUL despre eclipsa de Lună din 27 iulie 2018. Va fi cea mai lungă eclipsă de lună a secolului» Vezi tot
243 vizualizări
18-7-2018, 22:17
Șofer oprit de poliție pentru numărul de înmatriculare M..E PSD - FOTO» Vezi tot
213 vizualizări
19-7-2018, 22:39
Cum arată ”carnea” crescută în laborator și cât va costa » Vezi tot
104 vizualizări
19-7-2018, 14:58
Un bărbat s-a legat de gardul Guvernului şi ameninţă că îşi dă foc - VIDEO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?