Economic

Camera de Comerţ Americană: Acuzațiile privind implicarea multinaţionalelor în protestele sunt nefondate şi neconstructive

  
   

AmCham Romania susține că acuzațiile privind implicarea multinaţionalelor în protestele sunt nefondate şi neconstructive.

 

În numele membrilor săi, companii americane, româneşti, europene şi internaţionale, AmCham Romania respinge acuzaţiile îndreptate împotriva companiilor multinaţionale vehiculate recent în spaţiul public prin care acestora li se atribuie o implicare în susţinerea protestelor publice ca reacţie la schimbările fiscale şi legislative. Considerăm nesănătoasă pentru societatea românească propagarea unor insinuări lipsite de fundament. Cetăţenii români, indiferent de locul de muncă, îşi exprimă public, în mod liber şi voluntar convingerile, fără interferenţe din partea angajatorilor", se arată într-un comunicat al Camerei de Comerţ Americană în România (AmCham România).

 

Capitalul uman este una din cele mai valoroase resurse pe care România le deţine, un important avantaj competitiv ce a plasat România pe harta economiei internaţionale, datorită competenţelor tehnice, lingvistice şi creativităţii prin care, în special tinerele generaţii s-au făcut remarcate pe piaţa muncii şi care

au avut un rol determinant în atragerea investiţiilor în economia românească.

 

În condiţiile în care acest avantaj este grevat de exodul de tineri talentaţi şi de tendinţele demografice, considerăm că stigmatizarea angajaţilor în funcţie de ţara de origine a investitorilor induce o stare de tensiune şi neîncredere la nivelul angajaţilor şi angajatorilor deopotrivă, şi transmite un semnal nefavorabil către investitori. 

 

Prin volumul investiţiilor, amploarea operaţiunilor şi numărul de locuri de muncă create, companiile multinaţionale asigură bunăstarea a sute de mii de familii de români, au un aport însemnat la PIB, susţin cu dedicare şi generozitate cauzele sociale şi oferă accesul la expertiza vastă acumulată în alte pieţe, susţinând avansul economiei româneşti. 

 

În România anului 2017 este de dorit ca valori precum responsabilitatea, integritatea şi spiritul civic deprinse în contextul locului de muncă, să fie recunoscute şi însuşite de angajaţi, indiferent că activează în sectorul public sau privat.

 

În opinia AmCham, trebuie încurajată colaborarea dintre companiile locale şi cele cu capital străin, care sunt parteneri în dezvoltarea unui mediu de afaceri solid şi competitiv, contribuind împreună la realizarea dezideratului de creştere a nivelului de bunăstare a tuturor românilor.

 

AmCham România rămâne ferm dedicată misiunii sale de a facilita dialogul public-privat deschis şi transparent, un proces care susţine obiectivele comune de creştere economică a ţării. 

rosal_dispecerat[1].png
9-2-2017, 15:48
68 vizualizări
1 comentarii
GEORGE10-2-2017, 9:22
SA MORI TUUUU

Cele mai citite ştiri din Economic

174 vizualizări
28-3-2017, 9:44
Blitz, Agenția Anului 2016 în Cluj! FOTO (P)» Vezi tot
85 vizualizări
27-3-2017, 10:40
Aeroportul Cluj anunță noi rute și mai multe zboruri pe cele actuale în programul de vară 2017 » Vezi tot
26 vizualizări
25-9-2016, 12:08
Gafă la EMAG! Au postat produse reduse de 6 ori, dar apoi au ANULAT totul - FOTO» Vezi tot
22 vizualizări
14-11-2014, 17:01
Scandalul de la Cord Blood Center a pornit de la TVA neachitat. Părinții sunt ținuți in CEAȚĂ» Vezi tot
18 vizualizări
29-3-2017, 10:04
Farmec lansează o nouă gamă de produse, pentru toată familia (P)» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Care credeți că este cel mai sigur / cu cel mai avantajos cost al vieții din Cluj-Napoca