Sambata 3 Decembrie

Record mondial realizat de elevii clujeni în deschiderea Zilelor Clujului

 

Elevii clujeni vor încerca să stabilească un record mondial, în Piața Unirii, cu ocazia deschiderii oficiale a celei de a cincea ediții a Zilelor Clujului.

 

Peste 1500 de elevi vor bate, cu ajutorul unor pahare, ritmul specific al cântecului „When I’m Gone”, din filmul Pitch Perfect – cântec care a declanșat un fenomen în întreaga lume. 

 

Alături de tinerii clujeni se va afla Alexandra Ungureanu și colegii săi de la Crush, care vor continua seara cu un recital oferit tuturor clujenilor care se vor alătura evenimentului. 

 

În record s-au înscris 26 de școli, înscrierea fiecărei școli realizându-se pe baza trimiterii unei înregistrări video cu elevii care vor reprezenta școala, interpretând ”When I’m Gone”/Cups Song. Recordul este deținut în prezent de către o școală din Canada. 

 

”Sunt foarte mândru de tinerii noștri care au pregătit acest record, care se implică în sărbătoarea orașului nostru. Zilele Clujului din acest an sunt o celebrare a celei mai prețioase resurse pe care Clujul o are: tinerii săi și acest record este una dintre cele mai puternice dovezi în acest sens. Entuziasmul, candoarea, efervescența specifice tinereții vor cuceri orașul, provocându-ne pe toți să ne bucurăm și să ne destindem împreună. Vă doresc o sărbătoare plină de bucurii, în care să ne amintim că suntem unici, suntem puternici și suntem norocoși să traim în inima Transilvaniei, Cluj-Napoca!”, a declarat primarul Emil Boc. 

 

”Suntem singura țara din Europa care reușește să adune un număr atât de mare de elevi din mai multe școli, ceea ce demonstrează că fără doar și poate Clujul este Capitala Europeană a Tineretului! Scopul principal al proiectului a fost reunirea unui număr cât mai mare de elevi, pentru a demonstra încă o dată că muzica nu are bariere, nu are limite ce țin de statut social, religie, rasă, sau dizabilități. Iar acum demonstrăm împreună cu peste 1500 de elevi și profesori că excelența poate fi atinsă prin creativitate, responsabilitate și respect pentru diversitate!”, a declarat inițiatorul acestui proiect Ana-Maria Eli.

Sondaj de opinie

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook