Duminica 28 Aprilie

Boc: Untold nu e festivalul de la Câmpenești. Nu poate veni Gheboasă să cânte ce vrea


Primarul Emil Boc a spus că festivalul Untold a fost un succes incredibil, dar problema cu artistul Gheboasă trebuie rezolvată, pentru că Untold nu este festivalul de la Câmpenești.

Constituția stabilește clar cine e responsabil. Responsabilitatea este a creatorului, doar dacă nu poți identifica creatorul te duci mai departe pe firul apei și te duci la organizatorul evenimentului. 

Creatorul este cel responsabil, iar limitele libertății de exprimare sunt stabilite de Constituție. Avem acest avantaj că suntem în democrație și cenzura este interzisă. Nu trebuie să îți dea cineva aprobare ca să spui ceva pe piață, dar tu trebuie să fii conștient că în ceea ce spui sunt unele limite. Dacă nu le respecți, sunt instituții ale statului care te trag la răspundere. 

Aici am spus că și organizatorii Untold trebuie să aibă un grad de selecție mai riguros. Nu e festivalul de la Câmpenești, nu e o serbare câmpenească. Nu poate cânta oricine. Festivalul lansează un mesaj pentru sute de mii de tineri. 

Untold nu are obligația de a-l monitoriza pe cel de pe scenă, dar nu îl inviți dacă crezi că acolo sunt niște versuri, care pot să mă ducă într-o anumită direcție. Poate sunt eu de modă veche, dar nu poate fi lăsat totul la liberul arbitru”, a declarat primarul Emil Boc, la Ziua LIVE. 

Primarul spune că, per total, festivalul a fost un succes. ”Nu se pune problema reușita acestui eveniment. A fost de Liga Campionilor, dar trebuie să fim deschiși pentru a îmbunătăți. Anul acesta am avut cele mai puține plângeri de zgomot. Au fost 5 - 6 plângeri pe patru zile. Am discutat din timp. S-au făcut investiții de captare a zgomotului, pentru că erau oameni în zona festivalului și au spus că au putut auzi”, a mai precizat primarul. 

Comentarii Facebook