Un conac de poveste din Ardeal. Reînvie epoca demult apusă a marilor boieri - FOTO


Conacele boierești sunt la mare căutare pentru că redau din frumusețea vremurilor de mult apuse. Ardealul se laudă cu multe astfel de locații, dar astăzi vom vorbi despre un conac din Deva, care reînvie atmosfera marilor case boierești.

Destinația este excelentă, dar oferă și șansa de a vizita locuri de poveste din zonă. 

Situat pe o proprietate de 10 hectare, acest hotel cochet de familie, în stil vechi, este înconjurat de câmpuri și se află la 20 km de Castelul Corvinilor în stil gotic și la 5 km de Muzeul Magna Curia. De asemenea, se află la 8 km de gara Bârcea Mare.

Cine vrea să se bucure de un weekend cu iz boieresc trebuie să ajungă la Deva, unde se află unul dintre cele mai cunoscute conace din România. Aici veți putea petrece câteva zile pe ritmul încet al ardelenilor, descoperind viața aceea calmă. 

61313858.jpg

Turiștii au 15 camere la dispoziție, decorate tematic. Catalogat drept hotel de 4 stele, Conacul abundă de istorie și poveste. Odată ajunși aici, vă puteți caza fie în Camera de Vânătoare destinată aventurierilor, fie în camera Floarea Soarelui sau în Camera Macilor, care este de departe cea mai frumoasă din conac. Impresionați de dealurile pline de maci din zonă, proprietarii s-au gândit că așa cum macii dăinuie împrejur, așa va dăinui și conacul.

Castelul Corvinilor este la 20 de minute distanța de Deva

Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.

Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind plasat în ”top 10 destinații de basm din Europa”.

Castelul Hunedoarei este cea mai mare construcție medievală cu dublă funcționalitate (civilă și militară) din România aflată încă „în picioare”.

Accesul la Castelul Corvinilor se poate realiza pe DN7 (E15) până în dreptul localității Sântuhalm, dinspre est sau vest, iar de acolo urmând DJ 687 până în orașul Hunedoara. Intrarea se face dinspre localitatea Sântuhalm urmând bulevardele Traian, Republicii și Libertății.

Geografic monumentul este situat în centrul județului Hunedoara, în partea sud-vestică a Municipiului Hunedoara, pe ultimele ramificații estice ale munților Poiana Ruscă.

valentin-balan-hKs8d9wVnWk-unsplash.jpggruescu-ovidiu-JPNhZicZ-VM-unsplash.jpg

Comentarii Facebook